
Çöpe attığınıza bin pişman olacaksınız! Basuru yok ediyor, faydaları inanılmaz
Patlıcanın faydaları biliniyor, peki ama ya patlıcan sapının faydalarını biliyor musunuz. Her türlü yemeğe yakışan patlıcanın sapları basura iyi geliyor. Peki, basur için patlıcan sapı nasıl kullanılır? Patlıcan sapı suyu ne kadar içilmeli? İşte faydaları
Birçoğumuz yemek yaptıktan sonra patlıcanların saplarını çöpe atıyoruz. Oysa patlıcanların sapları da en az gövdesi kadar faydalı. Peki, patlıcan sapı nasıl kullanılır? Basur için patlıcan sapı suyu nasıl hazırlanır? Patlıcan sapı suyu ne kadar içilmeli? Patlıcan sapı kürü nasıl yapılır? Konuyla ilgili merak edilenleri bir araya getirdik.
Uzun yıllardır çoğu kişinin sıkıntı çektiği basur sorununa, patlıcan sapı ile son verebilirsiniz. Basur tedavisinde etkili bir silah olarak görev yapan patlıcan sapının faydaları saymakla bitmiyor...
PATLICAN SAPININ FAYDALARI
Patlıcan sapı sahip olduğu doğal nikotin ile sigarayı bırakmak isteyenlere kolaylık sağlıyor. Tüm bunların haricinde;
- Yüksek lif oranıyla sindirimi destekliyor,
- Insülin direncini düzenliyor,
- Zayıflamaya yardımcı oluyor,
- Bağırsaktaki zararlı bakterilerin dışarı atılmasını sağlıyor,
- Kansızlık gibi hastalıkların tedavisine destek oluyor,
- Stres, yorgunluk ve depresyon gibi ruhsal sorunları önlüyor,
- Kemiklerin genişlemesini sağlıyor.
- Vücutta bulunan tüm toksinlerin idrar yolu ile dışarı atılmasını sağlıyor.
- Kan şekerinin aniden yükselmesini önler.
PATLICAN SAPININ BASURA ETKİSİ
Patlıcan sapı suyu, basur (hemoroit) hastalığında doğal tedavi için kullanılıyor. Patlıcanların sapları kaynatılıp içildiğinde ilaç, ameliyat, lazer gibi yöntemlerin dışında doğal bir tedavi görevi görüyor. Basur ameliyatından korkanlar öncesinde patlıcan sapı kürünü hazırlayıp tüketiyor. Patlıcan saplarından fayda sağlamak isteyenler, bu kabukları tencereye koyup kaynatıyor ve birkaç gün düzenli içerek bu kürden yarar sağlamayı hedefliyor.
PATLICAN SAPI KÜRÜ TARİFİ
malzemeler
10 patlıcan sapı
12 bardak su
Yarım limonun suyu
Patlıcan sapı suyunun hazırlanışı
Patlıcanın saplarını bıçak yardımıyla soyun. Bir tencereye suyu ekleyin ve patlıcanların kabuklarını içine atın. Kaynayana kadar ocağın altını açın, sonrasında iyice demlenmesi için kısık ateşte yaklaşık 10 dakika bekleyin. Bu süreçte tencerenin kapağı kapalı olmalı. Kaynayıp demlenen patlıcan suyunu ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuyunca içine limon suyu ilave edin. Bu karışımı buzdolabında saklayabilirsiniz.