Domates sevenlere Canan Karatay'dan önemli uyarı! O gerçeği böyle açıkladı

Domates sevenlere Canan Karatay'dan önemli uyarı! O gerçeği böyle açıkladı

Yaz aylarının gelişiyle birlikte domatesler renk renk tezgahlarda yerini almaya başladı. Ancak ünlü isim Canan Karatay'dan yine ezber bozan açıklamalar geldi.

Canan Karatay'dan domatesle alakalı önemli bir açıklama geldi.  Yaz kış sofralardan eksik olmayan domatesle ilgili Canan Karatay herkesi uyardı..

Domates tüketiminde çok daha dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Karatay, domatesin yalnızca yaz aylarında tüketilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Domatesin bir sebze değil meyve olduğunu bu yüzden de içinde bol miktarda şeker barındırdığını kaydeden Karatay, "Şimdi bir bahçeniz varsa domateslerin kızarmadığını göreceksiniz halen yeşil. Benim gibi yapacaksınız. Eylül ayında doğal bir domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız." dedi.

 

İYİ DOMATES SEÇMENİN PÜF NOKTASI

Domatesin Görünümüne dikkat: İyi bir domates seçerken ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey domatesin görünümüdür. Domatesin kabuğu pürüzsüz olmalı, üzerinde çürük ya da lekeler olmamalıdır. Ayrıca domatesin rengi de önemlidir. Canlı kırmızı renkte olan domatesler genellikle daha lezzetlidir.

Domatesin Kokusu: İyi bir domates seçmek için kokusuna da dikkat etmelisiniz. Domatesin olgun ve taze bir kokusu olmalıdır. Eğer domatesin kokusu yoksa veya hoşunuza gitmiyorsa, o domatesin lezzeti de muhtemelen istediğiniz gibi olmayacaktır.

Domatesin Dokusu: Domatesi sıkmadan hafifçe avucunuzla sıkarak dokusuna da dikkat etmelisiniz. İyi bir domatesin hafifçe yumuşak olması gerekmektedir. Ancak çok fazla yumuşak veya çürük olmamalıdır.