
Ekim'de hangi balıklar yenir? Bakanlık'tan tavsiye
Ekim ayında hangi balıkların tüketilmesi öneriliyor. İşte bakanlığın verdiği tam liste...
Tarım ve Orman Bakanlığı, balık sezonunun açıldığı şu dönemde X hesabından yaptığı paylaşımda ekim ayında hangi balıkların tüketilmesi gerektiğini paylaştı.
Vatandaşları bilgilendiren Bakanlık, ekim ayında taze balık tüketmenin sağlıklı ve dengeli bir beslenme için önemine dikkat çekerken bu dönemde bolca bulunan palamut, lüfer, çinekop, istavrit gibi balıkların tercih edilmesi gerektiğini içeren bir liste paylaştı.
Ayrıca, balıkların taze tutulması ve doğru saklanmasıyla ilgili öneriler de sunuldu. Bakanlık, balıkları dondurmadan önce hafifçe tuzlamanın etin diriliğini koruyarak balığın uzun süre saklandığında bile lezzetini ve besin değerini kaybetmemesini sağlayacağını açıkladı. Bu şekilde balıkların daha sağlıklı bir şekilde tüketilmesi hedefleniyor.
EKİM AYINDA HANGİ BALIKLAR TÜKETİLMELİ?
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ekim ayında en taze şekilde tüketilmesi tavsiye edilen leziz ve sağlıklı balıklar şu şekilde sıralandı:
Palamut
Mezgit
Levrek
Çipura
Zargana
Sardalya