
En ucuz yoldan gençleşin! Her gün bir bardak içmek yetiyor
Yemeklere ve özellikle çorbalara konulan kemik suyu düzenli olarak tüketildiği takdirde beynin yaşlanmasını engellemeye yardımcı oluyor ve cildi gençleştiriyor. İşte kemik suyunun faydaları...
Uzmanlar vücut sağlığınızı korumak için mutlaka kemik suyu tüketmenizi öneriyor. Düzenli tüketilen kemik suyu hafızayı güçlendiriyor ve beyin gelişimini olumlu yönde etkiliyor.
Doğal bir kolajen deposu olan kemik suyu, cilt elastikiyetini koruyor. Cilt sağlığınızı iyileştirmek ve güçlendirmek istiyorsanız kemik suyu tüketmeye başlayabilirsiniz.
Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre bulgular, kemik suyu içen otoimmün rahatsızlığa sahip kişilerin semptomlarının azaldığı yönünde. Her gün 1 bardak kemik suyu tüketerek direncinizi artırabilirsiniz.
KEMİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Kemik suyundaki jelatin, kondroitin ve glukozamim menopoz dönemi kemik erimesini ve eklem hastalıklarını önler!...
- Soğuk algınlığını önler! ...
- Hafızayı güçlendirir Alzheimer’ ı önler!...
- Antioksidan özelliği sayesinde uykusuzluğa bağlı stresi azaltır!...
- Gelişme çağı çocuklarda büyüme hormonu salınımını uyarır!...
- Ameliyat sonrası yara iylesmesini hızlandırır!
KEMİK SUYU NASIL YAPILIR?
Kendiniz yapmanız en sağlıklı ve ekonomik yolu, İlikli dana ve kuzu kemiğini kısık ateşte enaz 8 saatte pişirmelisiniz! Jelatin kuvamı oluşunca başarılı oldunuz demektir!
1 kilo ilikli kemiği önce 2-3 kaşık sirke eklediğiniz suda 1 saat bekletin, Sonra tencereye bol su koyun, 1 soğan, 2 havuç, 2 kereviz sapı, 1 tatlı kaşığı deniz tuzu ile kısık ateşte pişirin
Üzerinde oluşan köpüğü aralıklarla alın...
Soğuyunca cam kavanozlarda buz dolabında veya buz kalıplarında buzluk kısmında saklayın!