
Faydası inanılmaz! Pekmezi karabiberle karıştırıp yerseniz...
Pekmezin sağlık açısından faydalarını artık bilmeyenimiz yoktur. Uzmanlar pekmezin içine tereyağı ve karabiber koyulduğunda faydalarının iki katına çıktığını belirtiyor.
Özellikle öksürük problemi olan kişilerin daha çok kullandığı pekmez, aslında içeriğindeki vitamin, kalsiyum ve magnezyumlar sebebiyle birçok hastalığa faydalı şifa kaynağı olarak biliniyor.
BALDAN DAHA ZENGİN
Yapılan araştırmalarda pekmezin barındırdığı thiamin ve riboflavin maddeleri baldan on kat daha zengindir. Ayrıca bebeğin gelişimine destek sağladığından uzmanlar hamilelikte tüketilmesini özellikle tavsiye eder.
PEKMEZ'İN FAYDALARI NELERDİR?
Üst solunum yolları nedeniyle boğazlarda artan enfeksiyon yutkunma, nefes alma gibi fonksiyonların doğru işlemesini engeller. Bu da kişinin hastalığının şiddetini artırır.
PEKMEZ KARABİBER İLE KARIŞTIRILIP TÜKETİLİRSE FAYDASI ARTAR
Uzmanlar bu gibi rahatsızlıklar esnasında pekmezin karabiber ile kaynatılıp tüketilmesini tavsiye eder. Boğazları bakterilerden arındırarak sinüs yolların açılmasını destekler.
Kanda azalan maddeler nedeniyle kan basıncı azalır ya da yükselir. Bu da yüksek tansiyon ve felç gibi rahatsızlıklara davetiye çıkartır. Pekmez kan basıncını dengeleyerek bu gibi durumların yaşanmasının önüne geçer.
Bağışıklığı güçlendiren doğal bir ilaçtır. Özellikle alerjik durumlarda harekete geçen bağışıklığın neden olacağı şiddeti azaltır. Hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir. İyileşme sürecine olumlu katkı sağlar.