Gençlik iksiri! Günde sadece bir bardağı kalbi 20 yaş gençleştiriyor

Gençlik iksiri! Günde sadece bir bardağı kalbi 20 yaş gençleştiriyor

Dünya nüfusunun büyük bir bölümü olması gerekenden 7 yaş daha büyük bir kalp yaşına sahip. Beslenmenize dikkat ederek kalp sağlığınızı korumak ise sizin elinizde. İşte kalbinizi gençleştirecek o besinler...

Kendinizi yaşlanmış bir kalpten korumanın ve kalbinizdeki saati geriye almanın kolay yolları var. Üstelik bu, kalp hastalığı riskinizi azaltabilecek yiyecekleri diyetinize eklemek kadar basit.

Bir Emory Üniversitesi araştırmasına göre, tüm kalp krizi ölümlerinin %50'sinden fazlası basit bir diyet değişikliği ile önlenebilir. Bu da demek oluyor ki, kalp sağlığınızı kendi ellerinize alma zamanı!

İşte kalbinizi gençleştirmenin yolları:

EDAMAME TÜKETİN

Asya mutfağının göz bebeği olan edamame; protein, demir ve kalsiyum yönünden oldukça zengindir.

Edamame; soya fasulyesinin olgunlaşmamış hali yani yeşil soya fasulyesi olarak adlandırılmaktadır.

ed.jpg

EDAMAMENİN FAYDALARI

  • Kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Bu durum kalp rahatsızlıklarının önüne geçer.
  • Depresyon riskini azaltır ve zamanla ortadan kaldırır. Özellikle depresyona meyilli gençlerin daha fazla tüketmesi tavsiye edilir.
  • Başta K vitamini ve folat olmak üzere birçok vitamin ve mineral bakımından zengindir.
  • Uzmanlar tarafından edamame; ıspanak, fasulye, kabak , domates ve pancar gibi bitki kaynaklarından daha fazla demir ve protein tüketmenin doğurganlığı artırabileceği belirtilmiştir.
  • Kemik mineral yoğunluğunu artırarak, iskelet yapısının daha sağlam olmasına katkı sağlar.

BİR BARDAK ROOIBOS ÇAYI İÇİN

Penn State'de yapılan bir araştırma, stresli durumlara kötü tepki veren kişilerin vücutlarındaki iltihaplanma düzeylerinin arttığını ve iltihaplanmanın doğrudan obeziteyle ve ayrıca diyabet, kanser ve kalp hastalığı gibi hastalıklarla bağlantılı olduğunu buldu. Rooibos çayını zihninizi yatıştırmak için etkili yapan şey, Aspalathin adı verilen eşsiz flavanoiddir. Araştırmalar, bu bileşiğin açlığı ve yağ depolanmasını tetikleyen stres hormonlarını azaltarak kalbinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabileceğini gösteriyor. 

rooibos-cayi.jpg

CEVİZ TÜKETİN

Ceviz, kalp hastalığı riskini önemli ölçüde azaltabilen antioksidanlar ve omega-3 yağ asitleri ile doludurlar. Kardiyovasküler hastalıklarla ilgili olarak kuruyemiş tüketimi üzerine yapılan klinik çalışmaların en kapsamlı incelemesi, haftada beş veya daha fazla kez her gün yaklaşık bir avuç ceviz tüketmenin kalp hastalığı riskini yaklaşık %40 oranında azaltabileceğini gösterdi!

cez.webp

KETEN TOHUMU 

Bu ultra güçlü tohumların sadece bir çorba kaşığı, 55 kalori için yaklaşık üç gram lif sağlar. Keten tohumu, iltihaplanmayı azaltmaya, ruh hali değişimlerini önlemeye ve kalp hastalığı ve diyabeti önlemeye yardımcı olan en zengin omega-3 yağları bitki kaynağıdır.