
Günde 6 diş közlenmiş sarımsak yerseniz... Vücutta saat saat bu değişimler oluyor!
Yemeklerimize aroma ve lezzet katan sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle közlenmiş sarımsak, kan dolaşımını hızlandırıyor ve vücudu rahatlatıyor. Peki közlenmiş sarımsağın faydaları nelerdir?
Mutfağımızın vazgeçilmez besini sarımsağın sağlığımıza birçok faydası bulunuyor. Doğal antibiyotik olarak görülen sarımsak içerdiği besin değeri ve vitaminler sayesinde birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor. Tıbbi açıdan da kabul gören mucizevi besin sarımsağı közleyip her gün yerseniz sağlığı olumlu yönde etkiliyor.
6 DİŞ KÖZLENMİŞ SARIMSAK İLE MUCİZE ETKİ
Yapılan bir araştırma sonucuna göre günde 6 diş közlenmiş sarımsak yemenin sağlık açısından mucizevi faydaları bulunuyormuş.
Günde 6 diş közlenmiş sarımsak tüketildiğinde 24 saatte vücudumuzda meydana gelen değişiklikler açıklandı.
Günde 6 diş közlenmiş sarımsak yemek, geçen saatler içerisinde vücut üzerinde bazı değişimler meydana getiriyor.
GÜNDE 6 DİŞ SARIMSAK YERSENİZ VÜCUTTA BU DEĞİŞİMLER OLUYOR
4-6 saat: Metabolizmayı hızlanıyor. Ayrıca depolanan yağlar yanmaya ve vücuttaki fazlalık sıvılar atılmaya başlıyor.
6-7 saat: Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve kan dolaşımı düzenleniyor. Bu sayede sarımsak, vücudumuzda yer alan bakterilerle savaşıyor. 6-10 saat: Sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup, oksidasyondan koruyor.
10-24 saat: Kolesterolü düzenliyor. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor. Bunun yanında beyni koruyor ve hafızayı güçlendiriyor.
Sinir sistemini güçlendiriyor. Kemiklere iyi geliyor. En önemlisi ise yorgunluğu önlüyor ve daha dinç kalmamızı sağlıyor.
Cildin alt tabakası dermis ve cilt arasındaki gözenekleri sıkılaştırarak yağ birikmesini önler. Cildin daha parlak gözükmesine ve ışıldamasına destek olur.
SARIMSAK NASIL TÜKETİLMELİ?
Sarımsaktan en çok fayda çiğ halinden alınır. İçeriğindeki enzim ve maddelerden yararlanmak için ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilebilir. Pişirme esnasında bu maddeler azalabilir. Lezzetli bir et ve tavuk yemeği için sarımsak, kekik ve zeytin yağıyla marine edilebilir. Bunun yanı sıra sağlıklı beslenme ve kilo vermek isteyenler için yoğurt ve sarımsak karışımı uzmanlar tarafından önerilir. Ayrıca yeşillikli diyet salatalarına da eklenmesi tavsiye edilir. Hem vücut sağlığını korur hem de eksilen vitamin ve mineralleri tamamlar.