
Hamsi çıtır çıtır olsun istiyorsanız işte en basit hazırlanışı! Aşçıların tekniğiymiş
Hamsi sezonu devam ediyor. Hamsi pişirirken bilinmesi gereken tüyo! Balık çıtır çıtır olacak
Karadeniz'in dünya mutfaklarına armağanı olan hamsi tava, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, başlı başına ustalık isteyen bu tarifi yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.
HAMSİ TAVA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 Kg Hamsi
- Mısır unu
- Tuz
- Sıvı yağ
HAMSİ TAVA NASIL YAPILIR?
- Hamsileri temizleyip kafalarını çıkarın.
- Mısır ununa tuzu ekleyip karıştırın.
- Ayıklayıp temizlediğiniz hamsileri bu karışımla iyice harmanlayın.
- Bu esnada bir tavaya 2-3 parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde sıvıyağ döküp altını yakın.
- Hamsilerin kuru kalmayacak şekilde mısır ununa bulandığına emin olun.
- Yağ iyice kızdıktan sonra balıklarınızı çok dikkatli bir şekilde dizmeye başlayın.
- Tava boyutunda bir tabakla hamsileri döndürerek pişirin.
Afiyet olsun.
HAMSİ TAVANIN PÜF NOKTALARI,
1. Sıvıyağ Olarak Zeytinyağı Kullanmayın
Hamsi tava yaparken, sıvıyağ olarak zeytinyağı kullanmayın. Zeytinyağı, yüksek ısıya dayanıklı değildir ve hamsinin lezzetini bozar. Bunun yerine, ayçiçek yağı veya mısırözü yağı kullanabilirsiniz.
2. Kızgın Olmayan Tavaya Et Benzeri Ürünleri Koymayın
Hamsi tava yaparken, hiçbir zaman kızgın olmayan tavaya et benzeri ürünleri koymamaya özen gösterin. Bu tarz ürünler, tavada yanabilir ve hamsinin lezzetini bozabilir.
3. Hamsi Tavayı Balık Tavası İle Değiştirin
Elinizde balık tavası varsa, hamsi tavayı orada pişirmek daha pratik olacaktır. Balık tavası, hamsinin pişmesine yardımcı olur ve daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar.
4. Kısık Ateşte Pişirin
Hamsi, yüksek ateşi sevmeyen bir balıktır. Bu nedenle, hamsi tavayı kısık ateşte pişirmek daha doğru bir tercih olacaktır. Kısık ateşte pişirilen hamsiler daha lezzetli ve yumuşak olacaktır.
5. Teker Teker Una Bulayın
Tüm balığı una fırlatıp bulanmasını beklemeyin. Özen gösterip teker teker bulayın. Bu şekilde, hamsilerin una daha eşit şekilde bulanması sağlanır ve daha lezzetli bir sonuç elde edilir.
6. Ocağınız Battıysa Folyo Kullanın
Eğer ocağınızın battığından şikayet ediyorsanız, pişirmeden önce etrafa folyo serebilirsiniz. Bu sayede, ocakta oluşacak kirlilik önlenir ve temizlik işi daha kolay hale gelir.