
İbn-i Sina 1000 yıl önce önerdi! Fındığı bal ile karıştırıp yerseniz...
En büyük alimlerden İbn-i Sina’nın hastalıklar için önerdiği doğal çözümler günümüzde büyük ilgi görüyor. Uygulayanların memnun kaldığı bu karışımlardan biri ise fındık ve bal ikilisi.
Dünya çapında tıbbın babası olarak anılan İbn-i Sina, hastalıklara bulduğu çareleri kaleme alarak tüm bilgisini günümüze kadar ulaştırmayı başardı.
Binlerce yıl önce yazdığı kitabında öksürük ilaçları tarifi veren İbn-i Sina'nın tarifleri sayesinde öksürüğünüz bıçak gibi kesilecek.
Özellikle Ramazan ayında geçmeyen öksürükle başınız dertteyse İbn-i Sina'nın şifalı karışımından faydalanabilirsiniz.
ÖKSÜRÜK İÇİN FINDIK NASIL TÜKETİLMELİ?
Fındık bal ile alınırsa kronik öksürüğü giderir ve solunumu kolaylaştırır
FINDIĞIN DİĞER FAYDALARI
Saç boyalarında kullanılır
Nezlede faydalıdır
Beyni geliştirir
Sindirimi yavaşlatır
Kabuğu ishali keser
Akrep sokmalarında kullanılır
İBN-İ SİNA'NIN ÖKSÜRÜK İÇİN ÖNERDİĞİ DİĞER KARIŞIMLAR
İbn-i Sina aynı zamanda öksürük için ballı şurubun etkili olduğunu vurgulamış. Ballı şurup aynı zamanda vücudun direncini artırır, akciğer iltihabına karşı etkilidir.
BALLI ŞURUP TARİFİ
Bal ile su hafif ateşte pişirilir. Üzerinde oluşan köpük alınır. Kaynadıktan sonra süzülür. Şeker ile su kullanıldığı zaman kaynadıktan sonra köpük alınır, daha sonra damla sakızı, safran, tarçın ve havlıcan gibi bitkiler eklenerek tüketilir.