
İftardan sonra Türk kahvesi ile hurma tüketirseniz...
İftar sonrası sindirimin daha iyi çalışması için bir saat sonra uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen bir fincan Türk kahvesinin yanında tüketilen 2 hurmanın insan sağlığını nasıl etkilediği ortaya çıktı.
İftardan bir saat sonra tüketilen bir fincan Türk kahvesinin yanına besin uzmanları hurma tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.
Ramazan da en çok tüketilen besin olan hurma lif bakımından zengindir. Lif ise sindirim için gerekli olan maddelerden biridir. Ramazan ayında en sık görülen sindirim sorunlarının yaşanmaması için uzmanlar Türk kahvesinin yanında hurmayı tavsiye eder. Ayrıca hurmanın vücuda farklı etkileri de vardır.
TÜRK KAHVESİNİN HURMA İLE TÜKETİLMESİNİN FAYDALARI
- Temelleşen mide hareketlerini güçlendirir. Mide asidini dengede tutarak yemek sonrası yanma ve şişkinlik hissini azaltır.
- Kandaki şeker seviyesini dengeler. İnsilün direncini korur. Yemek sonrası tansiyon ve kalp sorunlarının riskini ortadan kaldırır.
- Tokluk hissi vererek abur cubur tüketimini önler. Sahura kalkamayanlar için vücudu ertesi gün daha dirençli tutar.
- Sinir sistemini güçlendirerek stres depresyon ve yorgunluk gibi sorunların yaşanmasını önler.
- Beyin fonksiyonlarını güçlendirerek baş ağrısı yaşanmasının önüne geçer.