İşte kalp krizini tetikleyen yiyecekler!

İşte kalp krizini tetikleyen yiyecekler!

Kardiyologlar tarafından yasaklanan ve kalp krizi riski oluşturan o besin ortaya çıktı.

Dünyada birçok kişinin karşı karşıya kaldığı ve hatta ölümlere neden olan kalp krizi ile ilgili uzmanlardan önemli uyarılar geldi.

Özellikle bazı besinlerin kalp sağlığını olumsuz etkilendiği düşünülerek kardiyologlar bu besinlerden uzak durulması gerektiğini açıkladı.

İşte kalbi korumak ve kalp krizi riskini azaltmak için uzak durulması gereken besinler...

b9e3076b17a036c201e713dfa4bffcd3.jpg

İŞLENMİŞ GIDALAR

Sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş gıdalar vücudunuz için çok zararlı. Uzmanlar, sosis gibi işlenmiş etlerin yüksek kalori, doymuş yağ, tuz ve nitrat gibi katkı maddeleri içerdiğini açıklıyor.Dünya Sağlık Örgütü'nün işlenmiş et yemenin kansere neden olduğunu belirlediğini açıklamıştı. Bu sebeple sağlığınızı korumak için bu besinlerden uzak durmanız gerekiyor.

bardakta-puding-onecikan.webp

PUDİNG

Puding tadıyla ve lezzetiyle çok sık tüketilen tatlılardan biri. Ancak puding içerisinde yüksek miktarda şeker içeriyor.

Pudingi aşırı tüketmek kilo alımına sebep oluyor. Uzmanlar fazla kilolu olmanın kalp hastalığı, bazı kanserler ve tip 2 diyabet gibi sağlık sorunları riskinizi artırdığını açıklıyor.

ENERJİ İÇECEKLERİ

Enerji içecekleri de içerisinde yüksek oranda şeker içerir. Son derece sağlıksız olan enerji içecekleri yüksek tansiyon veya aritmi gibi sorunlara neden olabilir. Uzman, bunun kafeini atlamanız gerektiği anlamına gelmediğini söyledi.

hindistan-cevizi-yagi-faydalari-510382-1.jpg

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı pek çok alanda sıklıkla kullanılıyor. Ancak hindistan cevizi yağı riskli durumlar yaratabiliyor. Ateroskleroz olarak bilinen arterlerdeki kolesterol blokajlarını taklit etmek için fare ve sıçanlarda yapılan çalışmalarda da kullanılır.

Hindistan cevizi yağı genellikle çok sağlıklı olarak biliniyor. Uzmanlar Hindistan cevizi yağının sadece bakım ve güzellik alanında kullanılmasını mutfaktan ve yemeklerden mutlaka uzak tutulmasını söylüyor.

kahvekremasi1.webp

KAHVE KREMASI

Kahve hem kokusuyla hem de lezzetiyle severek tüketiliyor. Fakat kahvesini kremalı tüketmeyi sevenler için tehlike kapıda. Çünkü kremalı kahveler aşırı derecede şeker ve trans yağ içeriyor.

citir-patates-77942f15-e1b3-42a1-9a7d-3ca5b9e18a8d.webp

PATATES KIZARTMASI

Patates kızartmasına genellikle kimse hayır diyemiyor. Lezzetli tadı sebebiyle kahvaltılarda, öğle ya da akşam yemeklerinde sıklıkla tüketilen patates kızartması, tüketmek ise tip 2 diyabete yakalanma riskini arttırıyor.

Patates kızartması aşırı yağlı olduğu için damarları tıkayabiliyor. Patates kızartması hipertansiyon hastası olmanıza da davetiye çıkarıyor.

aly-glutensiz-nachos-cips-225-gr-239-1200x1200.jpg

CİPS

Fazla tuz tüketmek yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve felç için önemli bir risk faktörüdür. Cips içerisinde vücut için sağlıksız olan birçok şey bulundurur. Doktorlar, otomatlarda bulabileceğiniz tuzlu, çıtır çıtır işlenmiş karbonhidrat dolu küçük torbalardan uzak durmanızı tavsiye etti