İşte Köfteci Yusuf'ın sır gibi sakladığı köfte tarifi! Elinize kalem alıp malzemeleri yazın...
Ankara Etimesgut'taki ürünlerinde domuz eti çıkan Köfteci Yusuf'un köfte tarifi ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ürünlerinde domuz eti tespit edilen Köfteci Yusuf'un sır gibi saklanan köfte tarifi merak konusu oldu.
Türkiye'nin meşhur köftecilerinden Köfteci Yusuf'un Ankara Etimesgut'taki şubesinde domuz eti kullanıldığı tespit edilmesi gündeme bomba gibi düştü. Şirket, bu durumu "karanlık bir kumpas" olarak nitelendirirken, zincirin patronu Yusuf Akkaş da olayla ilgili açıklamalarda bulundu.
"BEN GARİP BİR KUŞUM"
Akkaş, "Ben garip bir kuşum; yanımda çalışan 12 bin kişinin yüzlerine kara leke sürdürmeyeceğim" diyerek, çalışanlarını savundu. Domuz eti skandalının ardından, Köfteci Yusuf’un şubelerinde sıkı denetimler başlatıldığı belirtildi.
İYİ KÖFTENİN SIRRI
Şirketin bu süreçte kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla paylaştığı ilginç bir videoda ise Yusuf Akkaş, Köfteci Yusuf'un lezzetinin tarifini yaptı.
Akkaş, videoda şunları dile getirdi:
"İyi köftenin sırrı, içerisindeki malzemenin abartılı şekilde bol olmaması.
Kâr düşünerek çok fazla katkı maddesi koyarsan, iyi köfte olmaktan çıkar. Bizim 25 yıldır değişmeyen bir reçetemiz var.
Ekmek, tuz, pul biber, soğan ve belirli oranda kuzu eti koyuyoruz. Lezzetini veriyor, yumuşak oluyor. Kuzu etini herkes koyamaz çoğu köfte sadece dana eti yapılır."