
Kek kalıbına bundan sürün, kekiniz dibe çökmeyecek ve yapışmayacak
Kek pişirirken aklınızda bulunması gerekenleri sizler için derledik. Kek bu tarifle çok daha lezzetli olacak
Kek pişirirken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta vardır. Bu püf noktaları bilerek kekinizin daha lezzetli ve kusursuz bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
Bu püf noktaları dikkate alarak kek pişirme deneyiminizi daha keyifli hale getirebilir ve mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.
Kekin yapışmaması için bunu deneyin!
Meyveli ve damla çikolatalı kek yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, malzemelerin kek hamuruna eklenmeden önce una bulanmalarıdır. Böylelikle malzemeler dibe çökmeyecek.
Diğer bir yöntem ise 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı unu karıştırıp kek kalıbına sürmektir. Bu şekilde kekiniz kalıba yapışmayacak.
İşte nefis çikolatalı kek tarifi
Nefisyemektarifleri.com'da yer alan tarife göre;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
½ su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Hazırlanışı
Öncelikle kek kalıbını margarinle yağlayalım.
Damla çikolatalarımızı da una bulayalım.
Kek harcı için karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri çırpalım.
Yoğurt, sıvı yağ ekleyip biraz daha çırptıktan sonra un, kabartma tozu, vanilya ekleyin en son damla çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
Kalıba dökelim ve hava kabarcıklarının çıkması için birkaç kez tezgaha vuralım.
5 dakika önceden ısınmış 175 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Son olarak, Kek pişirme süresi konusunda dikkatli olun. Kekinizi fırından çıkarmadan önce kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin. Kekin üzerine batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.
Kaynak: Ensonhaber.com, Yurtgazetesi.com.tr