
Nohut yemeği yaparken denemelisiniz! Çünkü yemeğin daha doyurucu olmasını sağlıyor...
Nohut yemeği pişirirken mutlaka patatesli yapın. Patatesli nohut sayesinde yemeğiniz daha doyurucu oluyor. Peki nasıl yapılacak?
Patatesli nohut yemeği, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Bu yemeği yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. İşte patatesli nohut yemeği yapmanın sırları:
- Nohutları iyice yıkayın ve bir gece önceden suda bekletin. Bu şekilde nohutlar daha kolay pişer ve sindirimi kolaylaşır.
- Patatesleri küçük küçük doğrayın ve suda bekletmeyin. Patatesler suyu çekip yumuşarsa, yemeğinizin kıvamı bozulabilir.
- Tencereye önce soğan, sarımsak ve salçayı koyun ve kavurun. Sonra nohutları, suyu, tuzu ve baharatları ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Nohutlar yumuşayınca patatesleri ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Patatesler de yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir.
- Yemeğinizi servis yapmadan önce üzerine tereyağı ve kırmızı biber gezdirin. Afiyet olsun!
Bu tarif sayesinde nohut yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır.
ETLİ NOHUT
Öte yandan lezzet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte etli nohut yemeğinin tarifine yer verildi. Etli nohutta akşam yemeği için doyurucu bir seçenektir.
Malzemeler
- 600 gr nohut
- 200 gr kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?
- Nohut bir gece önceden suda bırakılır.
- Kuşbaşı et bir tencerede haşlanır.
- Yağlar başka bir tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulur.
- Tencereye salçalar eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Ardından nohutlar ve haşlanan et tencereye konur, üzerini gecene kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır. (İsteğe göre haşlanan etin suyu eklenebilir.) Afiyet olsun.
NOHUT YEMEĞİNİN YANINA YAKIŞACAK LEZZETLER
1. Turşu: Nohut yemeğinin yanında turşu tüketmek, lezzetini arttıracaktır. Hem fermente edilmiş hem de sirke ile yapılan turşular, nohut yemeğine harika bir ekşi tat katacaktır.
2. Yoğurt: Yoğurt, nohut yemeği ile uyumlu bir lezzettir. Yoğurdun ekşi tadı, nohut yemeğinin baharatlı tadıyla harmanlanarak mükemmel bir lezzet oluşturur.
3. Salata: Nohut yemeği yanında tüketebileceğiniz bir diğer lezzet de salatadır. Salatanın ferahlatıcı tadı, nohut yemeğinin baharatlı tadını dengeleyecektir.
4. Pilav: Nohut yemeği yanında tüketebileceğiniz bir diğer lezzet de pilavdır. Pilavın yumuşak dokusu, nohut yemeğinin sert dokusuna iyi bir denge sağlayacaktır.
5. Ekmek: Nohut yemeği yanında tüketebileceğiniz son lezzet ekmektir. Taze ekmek, nohut yemeğinin sosunu emerek lezzetini arttıracaktır.