
Okuyunca çöpe atmaktan vazgeçeceksiniz! Kestane kabuklarını böyle değerlendirebilirsiniz
Kestane, lif içeriği sayesinde oldukça sağlıklı bir besindir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan kestanenin kabuğunun da insan sağlığına pek çok faydası vardır.
Kestane, yüzyıllardır zengin bir protein ve diğer temel besin kaynağı olmuştur. Düşük yağ içeriğine sahiptirler ve C vitamini bakımından yüksektirler. Kestane, tüketmeden önce çıkarmanız gereken sert kahverengi bir kabuk içerir.
BESİN İÇERİĞİ
100 gram kestane şunları içerir;
- Kalori - 245 cal
- Protein- 3.2 gr
- karbonhidratlar - 53 gr
- Yağlar - 2.2 gr
- Lif - 5,1 gr
Kestane ayrıca potasyum ve magnezyum ile birlikte iyi miktarda C vitamini, B5 ve B3 içerir. Düşük yağ içeriği nedeniyle diğer kuruyemişlerden daha az kaloriye sahiptirler. Ayrıca diğer kuruyemişlerden daha fazla karbonhidrat içerirler.
İçerdiği vitamin ve minarellerle oldukça faydalı bir besin olan kestane, kabuğuyla da birçok alanda işe yarıyor.
Kestaneyi pişirdikten sonra kabukları ne işe yarar diye merak ediyorsanız, sizler için sıralıyoruz...
KESTANE KABUKLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR? NE İŞE YARAR?
Kestane kabuğu suyu
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan kestanenin kabuğunun da insan sağlığına pek çok faydası vardır. Kestane kabuğunu haşlayıp, suyunu içerek faydalarından yararlanabilirsiniz.
Kestane kabuğunun suda kaynatılarak hazırlanan suyun etkili derecede ateş düşürücü özelliği bulunmaktadır.
Kestane kabuğu püresi
Kestane kabuğunun her 100 gramında yeteri kadar C vitamini bulunmaktadır. Bunun yanında kestanedeki gibi sodyum, potasyum, protein ve şeker içermektedir.
Kestane kabuğu püre haline getirilip, bal ile karıştırılırsa iştahsız çocukların, iştahını açtığı bilinmektedir.
Kestane kabuğu ile saç bakımı
Bir avuç kestane kabuğunu suda kaynatın, Suyunu süzüp, soğumasını bekledikten sonra saçlarınızı yıkayınız. Bir saat bekledikten sonra saçlarınızı temiz su ile durulamalısınız. Saçlarınız hem daha canlı ve parlak olacaktır.