
Ölüm dışında her derde deva! Her gün mutlaka bir kaşık...
Uzmanlar her gün 1 tatlı kaşığı çörek otu tüketmeyi veya yağını salatalara eklemeyi öneriyor. Peki, çörek otu neden bu kadar değerli? İşte yanıtı...
Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde;" Çörek otuna kıymet verin, zira o ölüm dışında her derde devadır." diye çörek otunun faydalı olduğunu vurgulamıştır. Peki, her gün çörek otu tüketmenin faydası ne?
HER GÜN 1 TATLI KAŞIĞI ÇÖREK OTUNUN FAYDASI
- Kanserle savaşır.
- Antioksidandır.
- İltihap giderici etkisi vardır.
- Bağışıklığı güçlendirir.
- Vücudu hastalıklara karşı korur.
- Baş ağrısına iyi gelir.
- Çörek otu yağı sivilceleri iyileştirir.
- Çörek otunun öksürüğü kesme özelliği vardır.
- Hücreleri yenileyen çörek otu yaraları hızla iyileştirir.
- Mide dostu olan çörek otu hazmın kolaylaşmasına destek verir.
- Regl döneminde oluşan ağrıları ve çeşitli sorunları hafifletir.
- Erken menopozu engeller ve kadınlık hormonunu güçlendirir.
- Romatizma hastalıklarını iyileştirir.
- Böbrekleri temizleyen çörek otunun idrar söktürücü özelliği vardır.
- Baş ağrısı ve migren rahatsızlıklarına iyi gelir.
- Gribal enfeksiyonlarla savaşır ve bağışıklığı kuvvetlendirir.
ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLİR?
Çörek otunu salatalarda, yemeklerde ya da kurabiyelerde kullanabileceğiniz gibi havanda döverek yağını çıkartıp yine salatalarınıza dökebilirsiniz.