Oruç tutarken ağız kokusu nasıl önlenir? Ağız kokusu olmaması için bunları yapabilirsiniz

Oruç tutarken ağız kokusu nasıl önlenir? Ağız kokusu olmaması için bunları yapabilirsiniz

Ramazanda yaşanan ağız kokusu nasıl önlenir? Ramazan'da açlıkla beraber oluşan ağız kokusunu önlemek için nelere dikkat etmek gerekir? Detaylar haberimizde...

Ramazan ayında uzun süreli açlık ve susuzlukla beraber ağız içerisinde koku oluşur. Kalan besin atıkları ve azalan tükürük bezi etkisi bu koku oranını artırır. Ayrıca mide ve bağırsaklarında sorun yaşayanlarda da meydana gelen bu durumun etkisini azaltmak için doğal yollar vardır. 

Uzmanlar sahur ve iftarda bazı besinler tüketerek ve yeterli bakım yapıldığında bu durum önüne geçilebileceğini vurguluyor. Yeterli yapılmayan ağız bakımı ertesi gün sosyal hayatı olumsuz etkiler. 

AĞIZ KOKUSU NEDEN OLUR?

- Gıda atıklarından kaynaklı ortaya çıkan diş tartarları

- Diş etlerinin enfeksiyon kapması

- Yanlış yapılmış protezler 

- Doğru ve yeterli fırçalanmanın yapılmaması

- Diş aralarını temizlemede etkili olan diş ipinin kullanılmaması

- Ağız içerisindeki bakteri sayısını artıracak besinlerin tületilmesi gibi durumlar ağız kokusuna neden olur. 

AĞIZ KOKUSU NASIL ÖNLENİR?

- Kokulu ve asidik oranı yüksek gargaraların yapılması,

- Diş ipinin düzenli ve sağlıklı kullanılması,

- Düzenli ağız ve diş bakımı yapılmalı,

- Diş fırçası değişimine dikkat edilmeli,

- Günde iki defa diş fırçalanmalı özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur vakitlerinde ihmal edilmede yapılmalıdır.

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSU NASIL ÖNLENİR? 

1.png

 

ÇİNKOLU SAKIZ

Çinkolu sakız diş aralarındaki dil yüzeyindeki kötü bakterileri azaltır. İftardan sonra çiğneyebilirsiniz.  

2.jpg

YOĞURT

Özellikle gece tüketildiğinde ertesi sabah yaşanan ağız kokusunu önler. Mide yemek borusu ve ağız içindeki atıkları temizlemede etkilidir. Düzenli tüketildiğinden ağız kokusu problemi tamamen ortadan kalkar. 

3.jpg

KARANFİL

Restoranlarda yemeklerden sonra verilen karanfil içerdiği mentol maddesi hem ağız kokusunu giderir hem ağzı sağlığını olumlu etkiler.

 

TARÇIN

Ağız içi anfeksiyon ve bakterileri azaltmada etkili olan tarçın çiğ olarak tüketildiğinde gün boyu ağzı kokusunu önler. İftardan ve sahurdan sonra bu uygulamayı yapmak etkilidir. 

KAHVE

Gıda atıkları sülfür bileşeninin oluşmasına neden olur. Bu atıkalr kötü kokuya neden olur. Yüksek antioksidan içeren kahve ağız içindeki bu maddenin çözülmesini sağlar. İftardan sonra bir fincan içilmesi tavsiye edilir.