
Oruç tutarken hangi gıdalar tok tutar? İşte sizi acıktırmayacak besinler...
Ramazan ayı yaklaşırken sahur sofranızdan eksik etmemeniz gereken gıdaları sizin için bir araya getirdik. İşte oruç tutarken sizi tok tutacak gıdalar.
Oruç tutacak vatandaşlar Ramazan ayını sağlıklı ve enerjik geçirmek için tok tutan besinleri araştırmaya başladı. Uzmanlar sahurda kaliteli bir beslenme programı hazırlayarak tok kalmamızın mümkün olduğunu söylüyor. Peki tok tutan besinler hangileri? İşte uzmanların önerdiği tok tutan gıdalar...
ORUÇ TUTARKEN TOK TUTAN GIDALAR
Yulaf: Yulaf yüksek miktarda lif içerir ve düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerinin daha uzun süre dengede kalmasına yardımcı olur.
Yumurta: Yumurta, yüksek protein ve sağlıklı yağ içeriği nedeniyle tokluk hissi veren mükemmel bir besindir. Yumurta, 36 saate kadar tok tutucu etkiye sahip.
Yoğurt: Yoğurt, yüksek protein ve probiyotik içeriği sayesinde tok tutar ve sindirimi destekler.
Mercimek: Mercimek yüksek miktarda lif ve protein içerir ve tokluk hissi verir.
Sebzeler: Özellikle yeşil yapraklı sebzeler, lif ve su içeriği yüksek olduklarından tokluk hissi verirler.
Tam buğday ürünleri: Tam buğday ekmeği, bulgur ve kepekli makarna gibi tam buğday ürünleri, yüksek lif ve protein içeriği sayesinde tok tutarlar.