Patates böyle görünüyorsa elinizi dahi sürmeyin! Ölüme götürüyor

Patates böyle görünüyorsa elinizi dahi sürmeyin! Ölüme götürüyor

"Filizlenmiş patates yenir mi, sıcakta patates nasıl saklanır?" diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte patateste dikkat etmeniz gerekenler...

Patates fırında piştikten sonra yumuşak olabilir. Ancak çiğ olduğu sürece, patates yalnızca çok sert ve dokunulduğunda sıkıysa gerçekten iyidir.

Patatesin dışındaki belirtilere dikkat edin: Sıkı ve lekesiz olmalıdır. Patatesiniz buruşmuş görünüyorsa veya siyah veya mavi lekelere sahipse, onu atma zamanı gelmiştir.

Küf belirtileri: Küfün hiçbir çözümü yok. Maalesef hemen atın.

Koku: Normalde çiğ patatesler oldukça nötr bir aroma verir. Bu nedenle, güçlü, hoş olmayan veya göz yakıcı bir koku duyarsanız, bunları düşünmeden atın. 

Yeşilimsi Renk: Yeşil renk patatesinizin dış cephesi için hayırlı bir renk değildir. Doğal olarak yeşile dönmesi ışığa maruz kaldığının açık bir göstergesidir.

Filizlenme: Patatesiniz filizlendiyse, bu onun bozulmak üzere olduğunun işaretidir. Ondan kurtulmamız gerekecek.

hh.webp

PATATES BOZULMADAN NASIL SAKLANIR?

Patateslerinizi uzun süre dayanmanın anahtarı onları serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamaktır.

İdeal olarak buna kiler, bir karton kutu veya kahverengi bir kağıt torba olabilir.

Patateslerinizin mümkün olduğu kadar uzun süre gelişmesini istiyorsanız, onları iyi havalandırılan bir alanda saklayın ve özellikle doğrudan güneş ışığına maruz kalmamasına dikkat edin.

Serbest hava sirkülasyonuna izin vermenin en iyi yolu, patateslerinizi açık bir kapta veya kağıt torbada (hava geçiren) saklamaktır. Bunları, yeniden kapatılabilir plastik torba veya kapaklı cam eşyalar gibi kapalı, havalandırması olmayan bir kapta boğmayın.