
Portakaldan 8 kat fazla C vitamini içeriyor!
C vitamini takviye olarak alınmalı. Biber de ise portakaldan daha fazla C vitamini buluyor. İşte yeşil biberin faydaları...
Hem Türkiye'de hem de dünyada oldukça yoğun olarak tüketilen, salatadan yemeğe birçok farklı yerde kullanılan yeşil biberin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle beslenmesine dikkat eden vatandaşlar tarafından yeşil biberin faydaları nelerdir ve hangi hastalığa iyi gelir soruları yoğun olarak araştırılıyor. Biberin kalorisi ve besin değeri de formda kalmak için büyük önem arz ediyor.
Bakkalda veya manavda - yeşil, turuncu, sarı ve kırmızı - biber gördüğünüzde kararsız kalabilirsiniz. Kırmızı biberler en yüksek besin değerine sahiptir, çünkü en uzun süre asmadaydılar.
Yeşil biber, sarı, turuncu ve daha sonra kırmızıya dönüşme şansına sahip olmadan önce hasat edilir. Yeşil dolmalık biberlere kıyasla, kırmızı biberlerde yaklaşık 11 kat daha fazla beta-karoten ve 1.5 kat daha fazla C vitamini bulunur.
Güçlü bir antioksidandır
Antioksidan özelliklerinden sorumlu olan A, B, B6, B9 ve C vitaminleri ile donatılmıştır. Antioksidanlar vücutta önemli roller oynayan bir grup vitamintir. Vücuda tehdit eden serbest radikallerle mücadelede yardımcı olurlar ve böylece genel sağlığı korurlar.
Kolon kanseri ile savaşır
Biberler, kalın bağırsaklarda anormal hücre büyümesini engelleyen A, C ve B9 vitaminleri ile donatılmıştır. Antioksidanlar vücuttaki kanserojenlerle savaşır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Bahsedilen yeşil biber, bağışıklık sistemimizi artıran çok sayıda vitamin ile donatılmıştır. Patojenlerin vücuda girmesine karşı savaşan ve önleyen beyaz kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur.