Sivaslıların salça hazırlama taktiği! Salça böyle hazırlandığında küf oluşmuyor

Sivaslıların salça hazırlama taktiği! Salça böyle hazırlandığında küf oluşmuyor

Evde salça hazırlarken aklınızda bulunması gereken tüyo: Bu teknikle hazırlanan salça asla bozulmuyor veya küflenmiyor

Sivaslıların salça hazırlama taktiği, salçayı güneşte kurutma ve saklama aşamasında uygulanan özel bir yöntemi içerir. İşte bu taktik sayesinde salça böyle hazırlandığında küf oluşmuyor.


Öncelikle, salça yapmak için kullanılacak domates ve biberlerin seçimi oldukça önemlidir. Olgun, lezzetli ve kusursuz görünüme sahip olan sebzeler tercih edilmelidir. Sebzeler iyice yıkanarak temizlenir ve kurulanır.

maxresdefault.jpg

İŞTE EV USULÜ SALÇA TARİFİ

Malzeme Listesi

30 kilo domates
300 gram kaya tuzu
1,5 çay bardağı zeytinyağı


TARİFİ:

İlk olarak domateslerin saplarını ayıklayın.
Ardından domatesleri iri iri doğrayın ve yarısının üzerine kaya tuzu dökün. Domatesleri büyük kazanın içine alın ve bu şekilde 4 gün bekleyin. Domatesler bu 4 gün boyunca kıvam alacaklardır.
Sonrasında domatesleri geniş bir süzgeçten geçirip süzün.
Süzdüğünüz domatesleri bir tülbent yardımıyla tekrar süzün ve kalan suyu bir tepsiye aktarın. Domates suyuna zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.
Hazırladığınız karışımı 100 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat 20 dakikalık aralıklarla pişirin.
Pişen salçayı cam kavanoza koyup saklayabilirsiniz

Sivaslıların yıllardır uyguladığı bu taktik sayesinde salça, küf oluşmadan uzun süre saklanabilir. Bu yöntem, salça yapımında hijyen ve kaliteyi ön planda tutarak lezzetli ve sağlıklı bir ürün elde etmeyi sağlar.
 

Kaynak: Yurtgazetesi.com.tr, Mynet.com

İlgili Haberler