
Vücutta garip etkileri olan 9 besin...
İyi beslenme sağlığınızın anahtarıdır. Ancak düzenli olarak yediğiniz ve size sağlıklı görünen bazı yiyeceklerin vücudunuz üzerinde garip etkileri olabilir. İşte vücutta garip etkiler bırakan 9 besin.
Bazı yiyecekler garip fiziksel yan etkilere neden olabilir.
Bazı besinler vücutta zararlı veya zararsız bir takım garip etkiler yaratabilir. İşte vücutta garip etkileri olabilen 9 besin.
Tuzlu yiyecekler parmaklarınızı şişirir
Fazla tuz, vücutta su tutulmasına neden olur ve bu da şişkinliğe yol açar. Özellikle ayaklarda ve ayak parmaklarında şişlikler ortaya çıkar. Uzmanlar, günde 5 gr tuz tüketimini önermektedir.
Mantarlar kaşıntıya neden olabilir
Mantarlar çiğ veya az pişmiş yenildiğinde, vücudun her yerinde toksik dermatite neden olarak şiddetli kaşıntıya ve kızarıklığa neden olabilir.
Kuşkonmaz idrarın kötü kokmasına neden olur
Kuşkonmaz yemek, idrarda pişmiş lahana gibi kokabilen keskin bir kükürtlü kokuya yol açabilir. Bu, kuşkonmazdaki uçucu hale gelen kükürt bileşiklerinin sindirimi ve parçalanmasının sonucu ortaya çıkar. Kuşkonmaz yedikten 15-30 dakika sonra idrarda kötü koku alınabilir.
Olgunlaşmamış böğürtlen halüsinasyonlara neden olabilir
Olgunlaşmamış böğürtlen yemek hazımsızlığa ve halüsinasyonlara neden olabilir.
Havuç cildi turuncu yapar
Havuç ve balkabağı cildinize turuncu bir renk verme özelliğine sahiptir. Çok fazla havuç veya beta karoten içeriği yüksek diğer yiyecekleri yemek, özellikle avuç içlerinde ve ayak tabanlarında cildin sarı-turuncu renk almasına neden olabilir.
Pancar idrarı pembeleştirir
Pancar ve böğürtlen gibi birçok kırmızı sebze ve meyve idrarınızın pembeye dönmesine neden olabilir. Bu, bu gıdalarda bulunan bitki pigmentlerinden gelir. Renk pembeden kırmızıya değişebilir, ancak bu sağlık için tamamen zararsız bir durumdur.
Acı sos uykusuzluğa neden olur
Acı sosun ötesinde, baharatlı yemekler genel olarak uykuyu etkiler. Yapılan çalışmalar, bunun termoregülasyondan kaynaklandığını gösteriyor. Bu, uykuya dalabilmeniz için vücut iç sıcaklığını düzenleyen süreçtir. Baharatlar vücut ısısını artırıcı ve gece huzursuzluğuna neden olan etkiye sahiptir.
Afrodizyak gıdalar libidoyu artırır
İstiridye, çilek, çikolata.. Bu afrodizyak yiyecekler libidoyu harekete geçirir. Bu besinler, hem erkeklerde ereksiyon hem de kadınlarda rahmin gevşemesi için gerekli olan damarların genişlemesini ve kan akışını destekler.
Soya sperm sayısını azaltır
Çalışmalar, soyanın erkeklerin üreme yetenekleri üzerindeki etkisini ortaya koymuştur. Bu, soyada bulunan izoflavonlardan gelir. Doğurganlık üzerindeki etkisi kadınlarda da aynıdır. Soya bir endokrin bozucudur ve üreme sistemini değiştirebilir.