
Yemeye doyamayacağınız en lezzetli palamut tarifi!
Fırında yemelere doyamayacağınız en lezzetli sebzeli palamut tarifi belli oldu. Bu palamut tarifiyle parmaklarınızı yiyeceksiniz.
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte şu sıralar en çok tüketilen ve önerilen balıkların başında palamut geliyor. Bu da doğal olarak palamut tarifi aramalarını sıklaştırıyor. Peki en lezzetli palamut tarifi hangisi?
İşte fırında yapılan son derece sağlıklı ve tadına doyamayacağınız palamut tarifi...
PALAMUT TARİFİ MALZEMELER
- 2 adet palamut balığı
Sebzeleri;
- 3 adet patates
- 1 adet büyük domates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2-3 adet yeşil sivri biber
Sosu için;
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
SEBZELİ PALAMUT TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Balıkları temizleyip iki parmak genişliğinde keselim.
- Sarımsak, zeytinyağı, tuz ve baharatlarla sosunu hazırlayalım.
- Balıkları bu sosa ilave edip hafifçe harmanlayalım yarım saat dinlendirelim.
- Patatesleri ve soğanları yuvarlak yada istediğimiz şekil doğrayalım ,havucu domatesi ve biberleri doğrayalım tepsinin altına sebzeleri dizelim.
- Sebzelerin üzerine bir fiske tuz serpiştirip balıkları dizelim.
- Üzerlerine limon dilimleri dizelim.
- Balıklardan kalan sosa bir çay bardağı daha su ilave edelim hepsinin üzerine gezdirelim.
- Yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatalım.
- 180 derece fırında sebzeler ve balıklar pişene kadar pişirelim. Afiyetle.
Not: Fırından almaya yakın yarım limon suyu ve iki yemek kaşığı zeytinyağı sürüp fırçayla iki üç dakika daha fırınlayalım.