Havaalanında güldüren karşılama: Lübnan Başbakanı, İtalya Başbakanı yerine asistanını öptü

Lübnan Başbakanı Necip Mikati İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan lideri Meloni yerine başka birini öptü.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, 27 Mart'ta başkent Beyrut'ta bir araya geldi. İki lider, İsrail ve Hizbullah arasında karşılıklı saldırıların sürdüğü Lübnan'ın güneyindeki gerilimin azaltılması durumunu ele aldı.

Öte yandan, bu görüşmeden önce basına yansıyan bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. İtalya'nın ANSA haber ajansının aktardığına göre, Lübnan Başbakanı Mikati, Meloni'yi taşıyan uçağın inmesinin ardından İtalya Başbakanı'nı bizzat karşılamak için uçağa yöneldi. Fakat Mikati, uçaktan inen Meloni'nin kişisel asistanı Patrizia Scurti'yi Giorgia Meloni sandı. Mikati, kişisel asistana sarılarak yanaklarından öptü. Mikati'ye Meloni'nin henüz gelmediği, uçaktan inmesinin beklendiği söylendi. Mikati, ardından uçaktan inen Meloni'yle de önce tokalaştı, ardından İtalyan mevkidaşını da yanaklarından öptü.