Ahşap mobilyalara bardak veya tabak lekeleri nasıl yok edilir? İşte en pratik yöntem...

Ahşap mobilyalara bardak veya tabak lekeleri nasıl yok edilir? İşte en pratik yöntem...

Ahşap mobilyalara bardak veya tabak koyulduğunda leke kaldığı görülebilir. Ayrıca söz konusu lekeler kimi zaman inatçı bir hale dönüşebiliyor. Peki ahşapta oluşan bardak izi nasıl çıkarılır? İşte size bir kaç püf noktası...

Ahşap mobilyalara sıcak veya soğuk bardak koyulduğunda kimi zaman leke kaldığı görülebiliyor. Ancak söz konusu leke kuruduğunda inatçı bir hale dönüşebiliyor. Bu nedenle ahşap mobilyadaki bardak lekesini temizlemenin pratik yöntemi de araştırılabiliyor.

Öte yandan mobilyadaki bardak lekesini temizlemenin, 'oysa çözümü bu kadar basitmiş' bile dedirten bir yöntemi bulunuyor. Çünkü söz konusu yöntem pratik bir şekilde gerçekleşiyor.

1.jpg

MOBİLYADAKİ BARDAK LEKESİ NASIL TEMİZLENİR? 

Mobilyadaki bardak lekesini pratik bir şekilde çıkartmak için ütü ve havlu yeterli oluyor. Bu yöntemde havlu lekeli bölgenin üzerine getirilir ve sıcak ütü havlunun üzerinde bir süre gezdirilir. Böylece bardak lekesinin kaybolduğu görülebilir.

SU, SİRKE VE YAĞ İLE LEKEYİ ÇIKARIN

Öte yandan ahşap mobilyalardaki lekeler; su, sirke ve birkaç damla yağ ile çıkartılabiliyor. Bu yöntemde su, sirke ve birkaç damla yağ bir kasenin içerisinde karıştırılır. Ardından ahşap yüzeylerdeki lekeleri çıkartmak için uygulanır.

Leke inatçı bir hale dönüştüyse, tuz yöntemi tercih edilebilir. Bu yöntemde bir pamuğa tuz ve sıvı yağ damlatılır. Sonra lekeli bölgeye uygulanır. Ayrıca ovalama işlemi leke kaybolana kadar devam eder.

Eğer leke dirençli ise, tuz ve yağ karışımı lekenin üzerine dökülür. Ardından 2-3 saat lekede bekletilir ve devamında kuru bir bezle silinerek temizlenir.

DİŞ MACUNU

Bardak altlığı kullanmayı ihmal ettiğinizde karşı karşıya geleceğiniz bu izlerin kaybolması için ihtiyacınız olan tek şey diş macunu. Diş macununu lekeli bölgeye sürün ve elinizle dağıtın. Yaklaşık 30 saniye beklettikten sonra bir bezle ovmadan silin. Bu yöntem masa ve sehpalarınızdaki iz ve lekelerin kaybolmasına yardımcı olacaktır ve çok eski su lekelerini bile çıkarmanıza yarayacaktır.

MAYONEZ VE KABARTMA TOZU KARIŞIMI


Bir diğer yöntemse çok daha kolay. Bir tatlı kaşığı mayonezin içine bir paket kabartma tozu koyun ve ikisini iyice birbirine karıştırarak bir krem elde edin. Oluşan bu karışımı leke olan bölgeye sürün. Lekelerin çıktığını göreceksiniz