AKP'liler 'kamuda tasarruf' otobüsüne bindi! Artık itibardan da tasarruf olacak...

AKP'liler 'kamuda tasarruf' otobüsüne bindi! Artık itibardan da tasarruf olacak...

İktidara yakın gazetecilerden Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in son tasarruf hamlesini açıkladı. Yayınlanan son fotoğraf karesi ise dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf konusunu sık sık dile getiriyordu. İlk icraat belli oldu.

Milyonlarca yurttaş geçim derdiyle uğraşıp ay sonunu nasıl getireceklerini düşünürken, iktidarın şatafatı ısrarla milletin gözüne dayaması artık vatandaşı çileden çıkardı. Hayat pahalılığının giderek arttığı son yıllarda yurttaşlar, saraydaki harcamaların azaltılması çağrılarında bulunurken lüks yaşam süren milletvekilleri de sık sık eleştiriliyor.

MEHMET ŞİMŞEK VE ERDOĞAN'DAN 'TASARRUF' MESAJLARI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu tasarrufu için bütçelerin revize edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için gereksiz harcamaların tasarrufa dönüştürülmesi gerekiyor. Bütçeler bu doğrultuda revize ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tasarruf adımlarını izleyecek ve resmi taşıtlardan iletişim giderlerine, temsil ve tören hizmetlerinden demirbaş alımlarına kadar tüm harcamaları gözden geçirecek. Gerçek ihtiyaçlar belirlenerek gereksiz harcamaların önüne geçilecek."

ekran-goruntusu-2024-04-24-192335.png

MAKAM ARACI YERİNE OTOBÜS

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamu tasarrufu çağrıları, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anıtkabir'e makam aracı yerine otobüsle gitmesiyle desteklendi.

kamuda-tasarruf-adimlari-23-nisan-resepsiyonuna-17261569-63.jpg

Gazeteci Cem Küçük, TBMM'deki görüşmelere ilişkin bir fotoğraf paylaşarak kamu tasarrufuna dikkat çekti. Fotoğrafta, dolma, börek ve meyve suyunun ikram edildiği, içecek olarak ise sadece meyve suyunun sunulduğu görüldü.

ekran-goruntusu-2024-04-24-132102.png

Bu uygulamanın öncekilerden farklı olduğunu belirten Küçük, 23 Nisan resepsiyonunda benzer tedbirlerin alındığını ifade etti. Küçük, bu adımların bir başlangıç olduğunu ve kamu tasarrufu tedbirlerinin devam edeceğini söyleyerek, önemli adımların atılmasını beklediklerini dile getirdi.