CHP'li Yeğen,10 bin yoksul çocuğu sevindirdi

CHP'li Yeğen,10 bin yoksul çocuğu sevindirdi

CHP'li Avukat Sultan Yeğen’in 2013 yılında Antalya'da başlattığı “GÜLÜMSEYEN PABUÇLAR ” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

‘Hiçbir çocuk okula yırtık ayakkabıyla gitmesin’ sloganıyla başlatılan projeyle gönüllülerin bağışladığı ayakkabılar yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına dağıtılıyor. CHP'li Av. Sultan Yeğen'in yardım kampanyası, diğer illere de örnek oldu. İlk etapta Ankara, İzmir, Muğla olmak üzere 8 ilde ‘Gülümseyen Papuçlar’ projesi başlatıldı.

Küçük yürekler gülsün, anneler mutlu olsun diye başlatılan kampanyada bugüne kadar 10 bin yoksul çocuğa ayakkabı dağıtıldı. Projeyi anlatan CHP Antalya İl Kadın Kolları eski Başkanı Av.Sultan Yeğen “İktidar kadınlar üzerindeki baskıyı arttırıyor. Küçücük çocuklarımızın başlarını kapatarak, baskıyı çocukluktan başlatmak istiyor.

Binlerce küçük yavrumuz yırtık ayakkabılarla, hatta terlikle okula giderken, ayakları açıktayken başlarının kapanmasının ne önemi var ki. Yağmurda yaşta çocukların ayakları üşürken karma eğitimin kalkmasının, kızların ve erkeklerin ayrı okullarda okumasının ne önemi var ki. Acaba gerçekten kim çocukları düşünüyor. Şu anda sorun başını kapatmak değil öncelikle barınma, giyinme gibi temel ihtiyaçların karşılanmasıdır” diye konuştu.

CHP'DE SULTAN YEĞEN FARKI...

Gülümseyen Papuçlar projesi ile CHP'de fark yaratan ve her kesimden büyük taktir toplayan Av.Sultan Yeğen, ‘Bu projeyle Antalya’nın yoksul mahallerinde, köylerinde yırtık ayakkabılarla okula giden çocuklara yardım elini uzatmayı hedeflediklerini söyledi.

Devam eden kampanyanın çok ilgi gördüğünü, yurt içi ve yurt dışından da destek geldiğini kaydeden Yeğen, “1000 çift ayakkabı toplayabilir miyiz diye başladığımız bu projeye ilgi yoğun olunca hedefi büyütmek durumunda kaldık ve şimdi en az 20 bin çift ayakkabıyı toplayabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

2013 yılından bu yana başlatılan ve tüm hızıyla devam eden bu kampanyaya destek olmak isteyenler, ilköğretim çağındaki çocuklara uygun ebatta, istedikleri kadar ayakkabıyı bağış yapıyor. Ayakkabıların yeni olması tercih edilirken, iyi durumda olan kullanılmış çocuk ayakkabıları da kabul edilebiliyor. Projeye destek her geçen gün çığ gibi büyüyor.

CHP'li Sultan Yeğen “Kampanyamıza destek olan güzel yürekli tüm dostlara teşekkür ediyoruz.Gülümseyen pabuçlarla çocuklarımızın ayakları sıcacık, anneler mutlu olacak" dedi