Burcu Köksal o iş yerlerini tek tek mühürledi: "Afyonkarahisar'daki tüm mültecileri göndereceğim"

Burcu Köksal o iş yerlerini tek tek mühürledi: "Afyonkarahisar'daki tüm mültecileri göndereceğim"

Afyonkarahisar'daki ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait iş yerlerinin faaliyetleri sona erdi. Başkan Burcu Köksal, o dükkanları bizzat mühürledi.

CHP'nin kazandığı belediyelerde TC tabelaları, Atatürk afişleri derken birçok bölgeden de Arapça yazı ve tabelalar tek tek kaldırılıyor. Öte yandan sığınmacıların ruhsatsız biçimde işlettiği iş yerleri de kapatılıyor.

glh9emnwuaezbq.jpg

Uşak'tan sonra bu kez benzer haber Afyonkarahisar'dan geldi.  Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait iş yerlerinin faaliyetlerine son verdiklerini duyurdu.

glh9emmxsaagvsi.jpg

"TÜM MÜLTECİLERİN İŞ YERİ AÇMALARINA ENGEL OLACAĞIM"

İş yerlerini mühürleyen Köksal sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bugün Zabıta Ekiplerimizle birlikte şehrimizde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait iş yerlerinin faaliyetlerine son verdik. Erenler Mahallesi’nde Spor Salonu, Cumhuriyet Mahallesi’nde tatlıcı; Dumlupınar, Sahipata ve Marulcu Mahallelerinde bakkal dükkanı olan iş yerlerini mühürledik. Söz verdiğim gibi Afyonkarahisar’da Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım. Amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz Afyonkarahisar’dan…"

glh9emowmaa-0mr.jpg