CHP'den hükümete asgari ücret çağrısı!

CHP'den hükümete asgari ücret çağrısı!

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, AKP iktidarına asgari ücret ile ilgili çağrı yaptı. Yücel ekonomik koşullar nedeniyle çalışanlara verilen asgari ücretin iki kez yapılması gerektiğini vurguladı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Partisinin MYK gündemine dair açıklamalarda bulundu.

"AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin borç yükü 100 milyar lira" diyen Yücel, "Kasaları bomboş... İsraf olağanlaşmış... Gereksiz harcama rekoru kırılmış... Sadece birkaç belediyenin durumunu anlatmak bile genel tablonun ne kadar vahim olduğunu gösterecektir" ifadelerini kullandı.

Yücel, açıklamasında bazı belediyelerden de örnek verdi:

- Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 11 milyar Lira...

- İstanbul Sancaktepe Belediyesi: 2 milyar Lira

- Kütahya Belediyesi: 1 milyar 700 milyon Lira

- Kilis Belediyesi: 502 milyon lira,

- 85 bin nüfuslu Edirne Keşan Belediyesi'nin borcu 483 milyon lira...

- 65 bin nüfuslu Antalya Kaş Belediyesi; 400 milyon lira borcu var.

- 43 bin nüfuslu İzmir Kiraz Belediyesinin borcu 332 milyon lira...

"KONTROLÜN KENDİSİNDE OLMADIĞI BİR İHTİMALE TAHAMMÜLÜ BİLE YOK"

CHP'li Yücel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "14 - 28 Mayıs seçimlerinden sonra parlamenter sisteme dönüş tartışmaları milletimiz tarafından bir daha açılmamak üzere kapanmıştır" sözlerine de yanıt verdi. Yücel, şunları söyledi:

"Ülkede dertler çığ gibi büyüyor, bunlardan korkmuyorsunuz da parlamenter sistemden korkuyorsunuz öyle mi? Neden korkuyor biliyor musunuz? Çünkü Erdoğan tek adam konforunu kaybetmek istemiyor. Kontrolün kendisinde olmadığı bir ihtimale tahammülü bile yok. Çünkü ülkede kendisini denetleyecek kimseyi istemiyor."

"ASGARİ ÜCRETE GÜNCELLEME YAPILMASI DERHAL GÜNDEME ALINMALIDIR"

Yücel, asgari ücret konusunda da çağrıda bulunarak şunları ifade etti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı da çıkmış, asgari ücrete Temmuz ayında herhangi bir ara zammın gündemlerinde olmadığını söylüyor. Emekliye de, enflasyon ya da sözleşme farkı dışında bir zam yapılamayacakmış.

Emekliler, çalışanlar mağdur, gençler işsiz.  Bir çözüm, bir adım, bir müjde bekliyorlar...  Ama yapılan açıklama ortada. Mevcut asgari ücretle bir ay değil, bir haftayı geçirmek imkânsız. 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinme ihtimalini bile konuşmuyoruz. Bu ekonomik koşullarda asgari ücrete bir güncelleme yapılması iktidar tarafından derhal gündeme alınmalıdır."