CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sert cevap! "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" demişti

CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sert cevap! "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" demişti

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" şeklindeki çıkışına yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" ifadelerine tepki gösterdi.

"SARAYLA MÜZAKERE EDİLMEZ, MÜCADELE EDİLİR"

Kılıçdaroğlu dün X hesabından yaptığı paylaşımda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel arasında önümüzdeki hafta gerçekleşecek görüşme ile ilgili isim vermeden şunları kaydetmişti:

"Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği, milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahçup olduğu, milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği, doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, icra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede; bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir."

"HERKES BU TAVRIMIZI ÇOK İYİ BİLSİN"

"Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten bu yana tüm siyasal partilerle görüşen tek siyasal partidir" ifadesini kullanan Günaydın şöyle devam etti:

"Biriyle oturup toplantı yapmak, onu bir görüşmeye davet etmek ya da onun görüşmesine icabet etmek, onunla mücadele etmemek anlamına gelmiyor. CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor. Türkiye'yi temsil eden tüm siyasal partilerle görüşürüz ancak Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden bir milim sapmayız. Herkes lütfen bu tavrımızı çok iyi bilsin."