Erdoğan, kent lokantalarını hatırlatan MKYK üyesine çıkışmış: "Hani neredeymiş bu lokantalar?"

Erdoğan, kent lokantalarını hatırlatan MKYK üyesine çıkışmış: "Hani neredeymiş bu lokantalar?"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir MKYK üyesinin toplantıda İstanbul’da seçimleri kaybetmenin nedenlerinden birinin de Murat Kurum’un, “Ücretli verdikleri yemeği marifetmiş gibi anlatıyorlar” dediği 'Kent Lokantaları' olduğunu söyleyince sinirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim zaferinde kent lokantalarının etkili olduğunu dile getiren bir AKP MKYK üyesine sinirlenmiş.

Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerde yüzde 51,15 alarak AKP'li rakibi Murat Kurum’u büyük bir hezimete uğratmıştı.

Kurum, seçim çalışması boyunca İmamoğlu’nun açtığı, mevcut ekonomik koşullarda halka 40 TL gibi ucuz bir fiyatla 4 çeşit yemek sunulan kent lokantalarını sık sık hedef almıştı. Hatta seçimden bir gün önce Murat Kurum’un seçim çalışmasını üstlenen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arnavutköy mitingi öncesi, ilçedeki kent lokantası Murat Kurum’un afişiyle kapatılmıştı.

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre 31 Mart yenilgisi sonrası AKP'de ilk MKYK toplantısı çarşamba günü düzenlendi.

"GİDELİM BİRLİKTE BAKALIM NE HİZMETİ VERİYORLARMIŞ?"

Buna göre haberde ismi belirtilmeyen bir MKYK üyesinin, Ekrem İmamoğlu’nun kent lokantaları açtığını hatırlatarak ‘bunun reklamını çok iyi yaptıklarını, AK Parti’nin ise halkla ilişkiler alanında eksikleri bulunduğunu’ söylemesi, Erdoğan’ı kızdırdı: “Hani neredeymiş bu lokantalar? Gidelim birlikte bakalım ne hizmeti veriyorlarmış. Sen üç dönem vekillik yapmış birisin. Bunu nasıl söylersin? Karşı tarafın her söylediğine nasıl inanırsınız?”