Mustafa Ülkü Caner: ‘Biz yanarsak ateşimiz Avrupa'yı da kavurur'

Mustafa Ülkü Caner: ‘Biz yanarsak ateşimiz Avrupa'yı da kavurur'

YURT yazarı Caner, Türkiye’nin zaman geçirmeden, mümkünse AB içinde ve onunla birlikte Avrasya politikalarını hayata geçirmesi, içerde ve dışarda barış içinde yaşaması gerektiğini belirterek, “Yoksa biz yanarken ateşimiz birçok Avrupa ülkesini de yakar kavurur” dedi.

YURT yazarı Mustafa Ülkü Caner, BOP, yani Büyük Ortadoğu Projesi’nin halen tüm saldırganlığıyla devam ettiğini belirterek, “Türkiye’nin zaman geçirmeden mümkünse AB içinde, onunla birlikte barışın teminatı olarak Avrasya politikalarını hayata geçirmesi gerek. Bunun olmaz ise olmazı da, kendimizin içeride ve başta komşularımız olmak üzere barış içinde yaşamamız. Yani Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ politikasına acilen dönüş” dedi.

Caner, ‘BOP cenderesi sürüyor mu?’ başlıklı yazısında, dünyada, ama en çok da Ortadoğu’da Amerika ve İngiltere’nin iç içeliği sır olmadığını kaydederek, şunları kaleme aldı:

“Ama öte tarafta aralarında  sert ekonomik rekabet de sürüyor.

“Ortadoğu’da hangi taşı kaldırsanız, altından  bir İngiliz çıkar,” cümlesi büyük oranda halen geçerlidir.

Bu en belirgin şekliyle Suudi Arabistan’da görülüyor.

‘ESAS PATRON AMERİKA VE İNGİLİZ ANAHTARI’

Mevcut yönetici yeterli değilse, saray darbesi yapılır, diğer hanedan üyeleri haraca bile bağlanır. Haraç ödemeyenleri zindana atılır. Terör örgütlerinin en büyük görünür destekçisi Suudi Arabistan’dır. Arkasındaki esas patron da Amerika’dır.

Elbette İngiliz anahtarını da unutmayalım! Bunlar devlet sırrı değildir. Sokaktaki çocukların bile bildiği bir gerçekliktir.

Suudi Arabistan’daki saray darbesi, birçok prens ve iş adamının rehin alınarak haraç toplanması, tutuklanması  olaylarının perde arkasında Amerikan-İngiliz rekabeti olmasın (!)

Aynı şekilde Afrin harekâtı ile ilgili İngiltere’nin Türkiye’ ye ilişkin suskunluğu bir yana desteği niçin olabilir? Örneğin, özellikle 2 trilyon dolarlık dev Suudi petrol şirketi Aramco’nun Londra-New York borsaları arasındaki büyük “tercih” kavgası ne kadar rol oynuyor olabilir?

Unutmayalım.

IŞİD’li teröristlerin Amerikalılar tarafından güvenli yerlere taşınmasını kim dünyaya görüntüleri ile “anons” etti? İngiliz BBC  aracılığıyla İngiliz Servisi!!!

Niye acaba?

‘BİZ YANARKEN…’

Fazla ümitlenilmesin yine de. Asıl olan aralarındaki ittifaktır. En azından şimdilik!

Türkiye’nin zaman geçirmeden mümkünse  AB içinde, onunla birlikte barışın teminatı olarak Avrasya politikalarını hayata geçirmesi gerek. Bunun olmaz ise olmazı da, kendimizin içeride ve başta komşularımız olmak üzere barış içinde yaşamamız. Yani, ATATÜRK’ün “Yurtta Barış, Cihanda Barış” temel politikasına acilen dönüş!

Yoksa biz yanarken ateşimiz birçok Avrupa ülkesini de yakar kavurur! Benden söylemesi.”