CHP ve İYİ Parti ittifakında 3 ilçe hala masada

CHP ve İYİ Parti ittifakında 3 ilçe hala masada

CHP ile İYİ Parti arasındaki işbirliği genişleyerek devam ediyor. İllerde anlaşma 46'ya yükselirken üç ilçe ise hala masada.

CHP ile İYİ Parti arasındaki işbirliği süreci devam ediyor. Kaynaklar, işbirliği yapılacak il sayısının 46'ya yükseldiğini, sayının 49'u da bulabileceğini kaydetti. Görüşmelerin bu hafta tamamlanması hedefleniyor.

Heyetler, 21 büyükşehirde varılan mutabakatın ardından da önemli mesafe kat etti. İl belediyeleri ile büyükşehir ilçeleri üzerine yapılan görüşmelerde, anlaşma sağlanan il sayısı 24'e yükseldi. Anlaşmaya varılan iller arasında Kahramanmaraş da yer aldı. İYİ Parti Kahramanmaraş'ta CHP adayı Ali Öztunç'u destekleme kararı

Habertürk'ten Ömer Topsakal'ın iddiasına göre ise ittifak görüşmelerinde 3 ilçe hala masada. 

ÜÇ İLÇE HALA MASADA

İşbirliği görüşmelerinin başından bu yana tartışılan, ancak henüz orta yolun bulunamadığı üç ilçe var. Ankara'da Etimesgut, Antalya'da Kepez, Muğla'da da Bodrum ilçesi. Kaynaklar bu ilçelerde henüz mesafe kat edilemediğini söylese de 46 il belediyesinde yapılan işbirliği anlaşmasına dikkat çekiliyor. Sürecin bu ilçeler nedeniyle sekteye uğramayacağı belirtiliyor. İşbirliği görüşmelerinin bu hafta tamamlanması hedefleniyor.