Deniz Baykal'ın kızı ve oğlunun bilinmeyen fotoğrafı..

Deniz Baykal'ın kızı ve oğlunun bilinmeyen fotoğrafı..

Antalya'nın ilk mimarı ve Antalya sevdalısı Tarık Akıltopu’nun oğlu Haluk Akıltopu, facebook sayfasından Antalya Konyaaltı Sahili’nde çekilmiş bir fotoğraf paylaştı.

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

Fotoğrafta, Deniz Baykal’ın kızı Aslı ile oğlu Ataç Baykal’ın küçük halleriyle poz verdigi görülüyor.

Aramızdan 15 yıl önce ayrılan Tarık Akıltopu, tam 101 yıl önce 1918'de Antalya'nın Kışla Mahallesi'nin Kemiklik Semti’nde doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi’de mimarlık okuyan Akıltopu, Antalya'nın ilk mimarı olarak bürosunu açtı.1953 yılında Ajun Hanım ile evlenen Akıltopu’nun Haluk (1954), Selçuk (1956), Sema (1961) isimlerini verdikleri üç çocukları dünyaya geldi.

Tarık Akıltopu, 1957 yılında Antalya Konyaaltı Plajı'nda Antalya Belediye Başkanı Hayret Şakrak tarafından yaptırılan 50 plaj evinin planlarını çizdi ve inşaatın kontrolörlük görevini üstlendi.

Haluk Akıltopu, Konyaaltı’na o tarihte yapılan ve kendilerine de tahsis edilen sahildeki bu obalardan birinde çekilen fotoğrafları paylaştı.

Baba Tarık Akıltopu (Sağdaki) bu fotoğrafta yer alırken, aynı karede Türk siyasetine damgasını vuran Deniz Baykal’ın oğlu Ataç ve kızı Aslı’nın da bulunması dikkat çekti. Baykal’ın Akıltopu ailesiyle akrabalık bağı olduğu biliniyor.