Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur'lu göndermesi Erdoğan'a değil onlaraymış!

Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur'lu göndermesi Erdoğan'a değil onlaraymış!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘şarkılı gönderme’sinin Cumhur İttifakı ile ilgili olduğu tartışılıyordu. Ancak meğer o şarkı eski partili dostlarınaymış.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur'un 'Söyleten Sensin' şarkısı eşliğinde yürüyüş yaptığı video gündeme bomba gibi düştü. Şarkının sözlerini okuyanlar ise komplo teorilerine hemen başladı. Peki, Bahçeli kime mesaj veriyordu?

İYİ PARTİ'YE GÖNDERME YAPMIŞ

İlk olarak bu şarkılı mesaj Erdoğan ve Cumhur İttifakına olarak algılandı. Ancak Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan MHP’li yetkili, partinin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘şarkılı gönderme’sinin İYİ Parti’ye olduğunu söyledi.

"SÖZLERE DİKKAT EDİN"

Saymaz’a konuşan MHP’li yetkili, şarkıdaki göndermeyle ilgili “Esasında oradaki sitem Meral Akşener’e ve bizden gi­denlere. Sözlere dikkat edin. Onlara söyleni­yor” dedi.

MHP’li isim göndermeyi şöyle gerekçelendirdi: 

“Çünkü kongreleri yaklaştı. Genel başkanımız bizden ayrıldılar diye bunlar parçalansın ve partiler çöplüğüne gitsinler diye hırsla bak­mıyor. Bunlar parçalan­maya doğru gidiyor. Bir kısmı CHP’ye gidecek. Ki, başlamış. Bir kısmı AK Parti’ye gidecek. Bir kısmı bize gelme­ye çalışacak. Bunun demokrasiye katkısı ne olur?

Üç aday yarışıyor. Kimse MHP’ye güve­nerek yarışa girmesin. Yarışı kaybettikten sonra küsüp nasıl olsa MHP’ye giderim, kapı­lar bana açık havasında olmasın.”

DEVLET BAHÇELİ, NUMAN KURTULMUŞ'A TEPKİLİ OLDUĞU İÇİN RESEPSİYONA GİTMEMİŞ

 

Saymaz’ın görüştüğü bir diğer MHP’li yetkili ise Bah­çeli’nin TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonu­na gitmeme nedenini, “Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a tepki” diye açıkladı.

Buna göre MHP’liler AKP'de ‘Kurtulmuş’un da içinde bulunduğu bir eğilimin MHP’yle ittifa­ka mesafeli ve DEM’le yakınlaşmaya taraftar olduğunu’ düşünüyor. Ancak Bahçeli’nin, Erdoğan ve Özel arasındaki temasa itirazının olmadığını vurguluyorlar.

"MERAL AKŞENER'E VE O EKİBE YORUMLAMASI DAHA DOĞRU OLMAZ MI?"

Öte yandan MHP'li Semih Yalçın da klibin şarkı sözlerine de dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Oradaki şarkı sözlerini mesela başka bir şekilde düşünelim, şarkı sözlerini Cumhur İttifakı'na yorumlayacaklarına, bizden giden Meral Akşener'e ve o ekibe yorumlaması daha doğru olmaz mı? Kongreleri geliyor cumartesi, onlara da yorumlanabilir. Yani alternatif olarak söylüyorum."

FERDİ TAYFUR SÖYLETEN SENSİN ŞARKI SÖZLERİ

 

Hep köle misali zincire vurdun
Ben sana dost oldum sen düşman oldun

Sen beni kendine göre mi buldun
‘Hainsin’ diyorsam söyleten sensin

Sana söylediğim sözlere kızma
Sitem ediyorsam ettiren sensin
Senden çektiklerim yetti canıma
Zalimsin diyorsam söyleten sensin