HSBC'deki hesaplar

İsviçre’deki HSBC Bankasındaki hesaplar ortaya döküldü. Kim neden döktü şu an bilemiyoruz. Günümüzde kimin ne yaptığını bilmek daha da zorlaştı. Yine de bu türden olayları anlamak için tek bir açıdan bakmanızı öneririm. O da çok net olarak şu: Olay Siyonizm’e yarıyor mu? Olayda Siyonistler var mı? Olayın tarihinde Siyonizm ile ilişkisi olabilir mi? Vs.

Siyonizm sözcüğünün yerine de faşist Rothschild ailesini özne olarak koyarsanız soyuttan somuta daha kolay gelmiş olursunuz.

Bu HSBC hesaplarının ortaya dökülmesiyle ilgili gelişmeler zaman içinde belirir. Ancak dünya basınının (bilerek ya da bilmeyerek) atladığı konuysa HSCB’nin tarihidir. İlginç, böylesi büyük bir olay oluyor, ne dünya ne de Türkiye basınında Rothschild’ın adı yine hiç geçmiyor. Peki neden?
Artık bu denli önemli bilgilerin “Komplo Teorisi” sözcüğüyle yerlerde sürünmediğini, bu bilgilerin internetin aralarında sıkışıp kalmadığını görmek dileğiyle! Çünkü dünyaya bu açından bakan; Türkiye’de Osmanlının çöküşünden bu yana gelişmeleri yerli yerine koyar, dünyada kapitalizm-sosyalizm olarak estirilen kutuplaşmanın nedenlerini görür, ve ayrıca bugün bizde, bölgemizde ve dünyada ne olup bittiğiyle ilgili olayların tahlilini rahatlıkla yapar ve yerli yerine koyar. Sonrasında öyle çok kitaplar okuyup, televizyonlarda tartışmalar izlemenize vs. gerek kalmaz.

Yakın zamanda yazmıştım, yine gerekli oldu:
HSBC Bankasının kurucusu faşist Rothschild Ailesidir ve HSBC’nin dünya tarihinin son 100 yıldan fazla bir sürede biçimlenmesinde çok önemli rolü vardır.

HSBC elbette Siyonizm’in parçalarından sadece biridir ve HSBC öncesi tarihî gelişmeler de çok önemlidir. Ancak o bilgiler için ne yerimiz ne de zamanımız var. Parçaların bütününü bilmek isteyenler internette dolaşabilirler.

Bu ailenin Asya’ya girip kontrol etmesinde iki önemli adım vardır. Biri, Afyon Savaşlarını tertipleyip bunun sonucunda Hong Kong’u kurdurmasıdır. Hong Kong aslında bu ailenin yönettiği küçük bir kenttir. İkincisiyse burada kurduğu HSBC Bankasıdır. Yani, Çin’de daha Mao ve ÇKP yokken, HSBC çoktan vardı.

Bu HSBC Bankasının sadece Türkiye’deki işleyişiyle ilgili insanların neler düşündüğünü girip internette okuyun. İşte bunlar kendilerini bu denli güçlü görüyorlar ve hiç müdanaları yok, çünkü güçleri tarihten geliyor.

Çin henüz dünya çapında sinemaya sahip olmasa bile ikinci sırada ancak Rothschild Hollywood sinemasını tekellerine alış durumda. Eskisi kadar olmasa da Hollywood sayesinde dünyayı halen yönlendirebiliyorlar. O bir yana tüm dünya basını da bunların kontrolünde ve size neyi bilmeniz gerekiyorsa onu veriyorlar. Yani ne okuyorsanız, bir anlamda boşa okuyorsunuz.
Platon’un “mağara eğretilemesini” biliyor musunuz? Bu analojiyi bilmiyorsanız mutlaka okuyun, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

HSBC’den gerçekten bir sızma olduysa bu kanımca Putin’in adımı ve daha gerisi gelecektir.
Sonrasında da Putin’i yalnız bırakmayacak olan Çin’in adımları var.

NOT: Geçen haftaki yazıma binaen, bizdeki Merkez Bankası’nda olan bitenleri izliyor musunuz? Size güzel günler göreceğiz demiştim, işte oraya doğru gidiyoruz. (HSBC olayından da anlıyoruz ki, güzellik dünya çapında olabilir.)

Önceki ve Sonraki Yazılar