'Eren Erdem değil gazetecilik yargılanıyor'

'Eren Erdem değil gazetecilik yargılanıyor'

Yarkadaş: "Eren Erdem ve arkadaşlarının yargılandığı dava, tamamen hukuksuzluk üzerine kurulmuştur."

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP PM Üyesi Eren Erdem'in de yargılandığı KARŞI Gazetesi davasının hukuksuzluk örneği olduğunu söyledi.

"MUHALİF OLDUĞU İÇİN YARGILANIYOR"

Silivri Cezaevi'nde başlayan Karşı Gazetesi Davası'nı izlemek üzere cezaevi kampüsüne gelen Yarkadaş, "Eren Erdem, yazdığı söylediği sözlerden ve yaptığı yorumlardan dolayı yargılanıyor. Erdem, suçlu olduğu için değil muhalif bir siyasetçi ve muhalif bir gazeteci olduğu için 125 gündür tutuklu..." dedi.

"İKTİDARI RAHATSIZ EDİYORDU"

Muhalif gazetecilere yönelik operasyonların hız kesmeden sürdüğünü belirten Yarkadaş, "Eren Erdem de iktidarın bu sürek avından nasibini aldı. İktidarı rahatsız ettiği için de önce hedef gösterildi; sonra da tutuklandı. Bugün burada sadece Eren Erdem değil, gazetecilik de yargılanıyor. Tel tel dökülen bir iddianame, gazeteciliği adeta kör bir bıçakla ameliyat masasına yatırmış kesip biçiyor" ifadesini kullandı.

Erdem'in 17-25 Aralık operasyonu sonrası ortaya çıkan yolsuzlukları yazdığı için hedef haline getirildiğini belirten Yarkadaş, "Davaya bir de FETÖ kılıfı geçirildi. Eren, FETÖ'yle mahkemelik olmuş bir gazeteci... Eren'in FETÖ ile ne ilgisi var" tepkisini gösterdi.

BASKI RAPORU

Gazetecilerin iktidarın baskısı altında olduğunu ve yerel seçimler yaklaştıkça baskının arttığını belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece Ekim ayında 16 gazeteci ve 4 basın emekçisi gözaltına alındı. Toplamda 28 gazeteci savcı - hakim sorgusuna çıktı. 2 gazeteci tutuklandı. 2 gazeteciye dava açıldı. 7 gazeteci 16 yıl hapis cezası aldı. 27 gazetecinin hapis cezası onandı. 2 gazeteci tehdit edildi. 2 haber engellendi. 2 kitap yasaklandı."