CHP'li Ağbaba'dan tarikat çıkışı: Türkiye adeta tarikatlara bölünmüş durumda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve AKP’li Milletvekilleri arasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda TÜRGEV tartışması çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; “TÜRGEV’in yaptıklarından utanın. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden verilen makam araçlarından utanın. AK Parti Milletvekili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bursuyla Amerika’da okudu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nı babanızın çiftliğine çevirdiniz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile AKP’li milletvekilleri arasında TÜRGEV tartışması çıktı. Ağbaba, şunları söyledi:

“TÜRGEV’in yaptıklarından utanın TÜRGEV’in. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden verilen makam araçlarından utanın. AK Parti Milletvekili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bursuyla Amerika’da okudu. Fakir fukarayı kapısını kapatıyorsun, TÜRGEV’i alıyorsun, yazık. Doğru söylüyorum. 19 yıldan beri, hâkim-savcı sınavına birinci gireni mezhebinden dolayı, etnik kimliğinden dolayı eleyen sizsiniz. Örnekleri var. Siyasi görüşünden dolayı, hâkim savcı yapmayan sizsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nı babanızın çiftliğine çevirdiniz.”

“SHP DÖNEMİNİ SUÇLAMAK İÇİN VİCDANI EKSİK OLMAK LAZIM”

Tartışmaların ardından, görüşmelere bir süre ara verildi. Aranın ardından Ağbaba, şunları söyledi:

“Ben yokken Orhan Bey, bence AK Parti’nin en kibar milletvekillerinden birisi, sataşmada bulunmuş. Ona kısa bir cevap vereyim.

Şimdi 1991 yılından yaklaşık 30 yıl geçmiş, hala konuşacak başka bir şey bulamıyor maalesef AKP’li arkadaşlar. Ya Kılıçdaroğlu’nun SSK dönemini söylüyor, Moğultay’ın maksadını aşan sözünü söylüyorlar. Ama bugün yapılanları lütfen ellerinizi vicdanınıza koyun bir bakın. Bakın benim hemşerim olduğu için biliyorum. Hakimlik ve savcılık sınavında birinci olarak kazanıp 5 kere mülakatta elendi, daha sonra davayla giren birisi var.

Ya da burada gündeme gelen önceki sınavda 350., daha sonra ise 250. olan Hüseyin Can Güner isminde bir avukat maalesef siyasi görüşünden dolayı, doğum yerinden dolayı elendi.

Elimizi vicdanımıza koyacağız konuşacağız, 2002 yılından beri ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Devlette kadrolaşmak ya da devletin tarikatlara, devletin farklı gruplara bölündüğünü burada görüyoruz. Şimdi TÜRGEV’in daha mürekkebi kurumadan, SHP dönemini suçlamak için vicdanı eksik olmak lazım. TÜRGEV’deki 2019’a kadar İBB’den üçer beşer maaş alanlara bir bakın.

“TÜRKİYE TARİKATLARA BÖLÜNMÜŞ DURUMDA”

Sağlık Bakanlığı’na bir bakın falan tarikatının elinde. İstanbul Adliyesi falan grubun elinde. Türkiye adeta tarikatlara bölünmüş durumda ve sayın başkan Türkiye’de fakir fukaranın kamuya girme şansı yok. AK Parti’ye oy veren fakir fukarada giremiyor. Kim giriyor; yandaş vakıflar, yandaş dayısı olanlar giriyor."