İnce'den Erdoğan'a gönderme: Türkiye’yi bu İBAN düzeninden kurtaracağız

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Giresun'da partisinin Giresun İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı. Açılışta ekonomi üzerinden Erdoğan'ı eleştiren İnce, "Türkiye gerçek bir zam dönemini yaşıyor" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Giresun’da; esnafı ziyaret etti, partisinin il başkanlığını açtı. İnce’nin yolunu kesen işsiz bir genç, şunları söyledi:

“35 yaşındayım, evliyim ve ben açım, işsizim. 90 milyon maaş almakla olmuyor bu işler. Yaşlısına gencine bakacaksın. Amerika’ya, Londra’ya, Paris’e gitmekle bu işler olmuyor. Ekonomiye bakacak, mazota benzine bakacak. Her gün zam geliyor. Benim annem 300 lira parayla gidiyor markete, hiçbir şey alamadan geri geliyor.”

İnce, partisinin Giresun İl Başkanlığı binasının açılışında ise şunları söyledi:

“Türkiye her gün yeni zamlarla uyanıyor. Doğal gaza, elektriğe, mazota, benzine, köprüye, otoyola zam. Türkiye gerçek bir zam dönemini yaşıyor. 2021 enflasyon hedefi yüzde 5 olacaktı, hiç de öyle olmadı. Yeni hedef belirlediler 18,4, diyorlar şimdi. Beğenmediğimiz TÜİK bile enflasyon 19, diyor. Gıdadaki enflasyon çok daha yüksek.

Türkiye’de bu zulüm düzeninde, bu İBAN düzeninde, bu talan düzeninde insanlarımız geçim sıkıntısıyla inim inim inlerken, birilerinin keyfi yerinde. O sarayından arada çıkıp, senede bir iki kere marketlere gidiyor. Fiyatların çok ucuz olduğunu söylüyor. Sanki market market gezmiş gibi. Oysa gerçekler çok farklı. Fındık üreticisi perişan. Kaç kişiyle konuştuysam bu sene gübre atamayacağını söylüyor. Fiyatlar uçmuş gitmiş. Türkiye’yi bu İBAN düzeninden kurtaracağız. Bunların bildiği bir tek şey var: Atatürk’e hakaret etmeyi biliyorlar. 30 Ağustos’ta bir Fatiha’yı çok gördükleri gibi, 29 Ekim’de Cuma hutbesinde Atatürk’ün adını anmıyorlar. Bu kadar nankörler. Bu nankörlerden hep birlikte kurtulacağız.”

Giresun gezisinde bir lokantada mola veren İnce, burada bir öğrencinin fizik problemini çözmesine yardımcı oldu. İnce, burada gazetecilerin sorularına yanıt verdi. İnce, şunları söyledi:  

“81 ili, ilçeyi, büyük köylere kadar gideceğiz. Otobüsün içinde yaşayacağız. Yeni doğmuş bir çocuk gibi partimiz. Yetiştirmeye geliştirmeye, okutmaya çalışıyoruz. 19 yıllık bu iktidar ve muhalefetten toptan kurtulacağız.

Türkiye’de pahalılık, geçim sıkıntısı; almış başını gitmiş. Köprü pahalı olunca, mazot pahalı olunca; tabii ki biber, domates pahalı olacak. Bütün bunların suçlusunu arayan bir kişi var. Suçu kendinde aramayıp, marketçide, soğancıda, patetesçide, muhalefette arayan bir Erdoğan var.

Oysa Erdoğan’ın yönetim şekli, kendisi bir problem. Daha önce söylemiştim, Erdoğan bir daha seçilirse dolar 8-10 lira olacak diye. Oldu. Bu kafayla giderse dolar 18 lira. Ama gidemeyecek, fazla ömürleri kalmadı. Nereden anlıyorsun, fazla ömürlerinin kalmadığını diyorsan; alenen artık Atatürk’le kavga ediyorlar. 30 Ağustos’ta bir Fatiha okumuyorlar, 29 Ekim’de adını anmıyorlar hutbede… Gidecekler, bu millet Atatürk sevgisini yüreğinden silmez. Atatürk’le uğraşanları başından gönderecektir bu millet, ben de bu millete güveniyorum.”

Kaynak: ANKA