Quaresma’ya yapılan faul tartışma yarattı

Quaresma’ya yapılan faul tartışma yarattı

Beşiktaş'ın Evkur Yeni Malatyaspor ile oynadığı karşılaşmada Quaresma'ya yapılan bir faul, tartışmalara neden oldu. Murat'ın attığı uçan tekme ile yerde kalan Quaresma'nın pozisyonunda kırmızı kart çıkması gerektiği şeklinde itirazlar oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park’ta Evkur Yeni Malatyaspor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısında Murat Yıldırım ile Ricardo Quaresma arasında yaşanan bir pozisyon, tartışma yarattı. Hakem Halis Özkahya’nın Murat Yıldırım’ın Ricardo Quaresma’ya yaptığı faul sonrası sarı kart çıkarması, itirazlara neden oldu.

Karşılaşmada 42. dakika oynanırken Murat Yıldırım, bir pozisyonda Ricardo Quaresma’ya sert bir faul yaptı. Tekmesi Ricardo Quaresma’nın göğsüne gelen Murat Yıldırım, hakem Halis Özkahya’dan sarı kart gördü. Beşiktaş taraftarı ve futbolcularının yoğun itirazına rağmen hakem Halis Özkayha, kararını değiştirmedi. Murat Yıldırım’ın tabanla yaptığı faul sonrası acı içinde yerde kalan Ricardo Quaresma’ya buz tedavisi uygulandı. Portekizli yıldız, yapılan müdahalenin ardından oyuna devam etti.

Gündeme oturan olay, sosyal medyada da büyük tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Sosyal medyada pozisyonu yorumlayan Beşiktaş taraftarları, Murat Yıldırım’ın kırmızı kart görmesi gerektiği konusunda birleşti.


İşte o paylaşımlardan bazıları: