Kılıçdaroğlu'ndan İttifak açıklaması: Halkın iktidarını getireceğiz

Kılıçdaroğlu'ndan İttifak açıklaması: Halkın iktidarını getireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı iktidara geldiği zaman çiftçi ve esnafın borçlarının faizlerini ilk hafta sileceklerini belirtti ve “Halkın iktidarını getireceğiz” dedi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Yozgat programının son durağında Yerköy Belediyesi'ni ziyaret etti. Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ile görüşmesine geçmeden önce, belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"ALTI AY İÇİNDE HEP BERABER RAHAT BİR NEFES ALACAĞIZ"

"Şundan emin olmanızı isterim, Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bütün sorunlarını birlikte çözeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz ve Türkiye’yi birlikte huzura kavuşturacağız. Hiç kimseyi inancından ötürü, kimliğinden ötürü, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmeyeceğiz. 83 milyon birlikte olacağız. Emin olun hep beraber Türkiye’yi büyüteceğiz. Gençlerin sorunu var, sorununu çözeceğiz. Çiftçinin sorunu var, sorununu çözeceğiz. Çiftçilere söz verdim, ittifak iktidar olduğunda çiftçilerin bankalara, diğer kurumlara olan borçlarının faizlerini bir hafta içinde sileceğiz. Esnafın, esnaf kefalet ya da bankalara olan borçlarının faizlerini bir hafta içinde sileceğiz. Bir hafta içinde bunları yapacağız, altı ay içinde hep beraber rahat bir nefes alacağız.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KADINLAR İÇİN AÇIKLAMALAR YAPACAĞIM"

Önümüzdeki hafta kadınlar için açıklamalar yapacağım. Önümüzdeki hafta yapacağım açıklamayı bütün kadınların dinlemesini istiyorum. Özellikle ev kadınları için. İşsizlik var biliyorum. Bu bölgede var, Yozgat’ta var, Türkiye’nin her tarafında var. Bütün bunların yolu, İttifak’ı iktidara getirmekten geçiyor. İttifak’ı iktidara getirmek sizin elinizde. Meraklanmayın, az kaldı. Geliyor gelmekte olan. Hep beraber halkın iktidarını getireceğiz.

"BURAYI YENİDEN TURİZM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

Çok güzel bir doğanız var, sıcak suyunuz var, ılıcalarınız var. Burayı turizm alanından çıkardılar, hiç meraklanmayın. O kararnameyi değiştireceğiz, burayı yeniden turizm merkezi haline getireceğiz. Göreceksiniz, burada güzel oteller olacak. Burada yüzlerce gencimize iş olanağı sağlanacak."

Yerköy’ün il olmasını isteyen bir vatandaşa ise Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

"Ayaküstü söz veren bir kişi değilim. Oturur konuşuruz. Sizin bu bölgede güçlü bir yapınızın olduğunu, nüfus yapısının olduğunu, altyapı yatırımlarının olduğunu, yeteri kadar olmasa bile bunun geliştirilmesi gerektiğini biliyorum. İl olup olmamaya ben değil, beraber karar vermemiz lazım. Belki bir referandum yaparız. Siz istiyorsanız referandumla il yapılabilir. Siz istemezseniz il yapılmaz. Dolayısıyla bu çerçevede bakılması lazım. Bir kişinin iradesi değil, bütün Yerköylülerin iradesi önemlidir. Yerköylülerin iradesi il olma yönünde karar verirse, bizim boynumuz kıldan incedir."

​​​​​​​Kaynak: ANKA