Ali Koç'tan Trabzonspor maçı sonrası hodri meydan: "Bize ceza veremezler, verirlerse de vebalini öderler"

Ali Koç'tan Trabzonspor maçı sonrası hodri meydan: "Bize ceza veremezler, verirlerse de vebalini öderler"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takımının Trabzon deplasmanında saha içinde saldırıya uğraması ile ilgili beklenen cezalara ilişkin konuştu. Koç, "Bize ceza veremezler, verirlerse de vebalini öderler" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan saha olayları ve devam eden tartışmalı sürece dair gazetecilere yaptığı açıklamada çarpıcı ifadeler kullandı.

FENERBAHÇE İÇİN 3 YOL: ÇEKİLMEK, FAALİYETLERİ DURDURMAK, YURT DIŞINDA TAKIM ALMAK

Gazeteci Lube Ayar, Koç'un gazeteciler ile yaptığı toplantıda gündeme gelen konuların dikkat çeken detaylarını X hesabından paylaştı. Buna göre Ali Koç şunları söyledi:

"Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un bugün öğleden sonra bir grup gazeteciyi ağırladığı toplantıya katıldım. Üç saati aşkın sohbette Koç’un sarf ettiği en çarpıcı cümleler şunlardı: “Anormalliği normalleştirdiğimiz için bu noktaya kadar geldik. 2 Nisan’da kongre üyelerimizle tüm ihtimalleri istişare edeceğiz. Bütün sponsorlarımızla görüştük, yazılı onaylarını aldık, biz neredeysek onlar orada olacaklar. Kredilerimiz için bankalarla da görüşeceğiz. Önümüzde kötü, daha kötü ve en kötü olmak üzere üç seçenek var. Alt lige inmek, bir süre için futbol faaliyetlerine son vermek veya yurt dışında bir takım almak da ihtimal dahilinde.. Fakat bu kongrede netleşecek. Hangisini yapacağımızı şu anda kesin olarak söyleyemem. Fakat hiçbir şey olmamış gibi davranmayacağımızı garanti ediyorum."

ekran-goruntusu-2024-03-27-193611.png

"CEZA VERİRLERSE VEBALİNİ ÖDERLER"

Toplantı boyunca Ali Koç'un son derece sakin ve karalı bir görüntü çizdiğini aktaran Lube Ayar paylaşımına şu ifadeleri de ekledi:

"Trabzonspor maçından sonra FBTV’de yaptığı konuşmadan bugüne kadar aynı duygu ve düşüncede olduğunu söyledi ve ekledi;

“Sakin olunsun deniyor. Biz son derece sakiniz. Yönetim kurulu üyelerimizle saatlerce konuştuktan sonra açıklama yaptım. O sözler ani bir kararla veya öfkeyle sarf edilmedi.

Yüzlerce insan sahaya inmişken bizim futbolcularımıza ‘kavga etmeselerdi’ deniyor. Kadıköy’de saha ortasında sevindiler, kalecisilerini havalara attılar, hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Ama bizim futbolcularımıza ‘Trabzon’da saha ortasında sevinmeselerdi’ dediler. Bu olayı dikkatle izleyen bir uzman, “dua edin, maskeli adama karşı futbolcularınız sert bir karşılık verdi de sonradan sahaya girenlerin cesareti kırıldı’ dedi. Tamamen katılıyorum buna…

Bize ceza veremezler. Verirlerse de vebalini öderler."

ekran-goruntusu-2024-03-27-193744.png

"NE OLACAK 250 DERSİN 50-100 YAPARSIN DEDİ"

Gazeteci Ahmet Ercanlar ise Koç'un Galatasaraylı Erden Timur'un söylemleri hakkında sarf ettiği sözleri aktardı. Buna göre Koç şöyle dedi:

"Erden Timur hayatı aldatma ile geçen bir arkadaş. 'Türk futbolu için büyük şans denilen' arkadaş uzun uzun ceza almamız gerektiğini anlatıyor. Karşımızdaki adam defaatle yalan söyleyen, kamuoyunu aldatmaktan gocunmayan biri. Omuz omuza kampanyamız vardı. Galatasaray tarafı 250 kalıcı konut sözü vermişti. Beni aradılar. Ben karşılayamam dedim. 'Ne olacak 250 dersin 50-100 yaparsın' dedi. Demediyse gelsin söylesin demedim diye yüzüme..

GALATASARAY İÇİN 'SİYASİ BİR GÜÇ ALMIŞLAR' DEDİ

Bunlar siyasi bir güç almışlar.. Başkanı diyor ki beni Cumhurbaşkanı başkan yaptı. Bir tarafta Fenerbahçe var bir tarafta bilfiil Ankara'nın dahil olduğu bir kulüp var."