Ankaragücü taraftarları Faruk Koca’ya destek için Tandoğan Tesisleri’nde toplandı

MKE Ankaragücü taraftarları hakem Halil Umut Meler'i yumrukladığı için cezaevine giren Faruk Koca'ya destek için Tandoğan Tesisleri'nde bir araya geldi.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya gelen ve 1-1 eşitlikle sona eren MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından Başkan Faruk Koca'nın sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'i yumruklaması futbolda büyük bir depreme yol açmıştı.

Meler hastanelik olurken, Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca ve hakeme saldıranlardan 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise "artık yeter" diye serzenişte bulunarak liglerin ertelendiğini duyurarak Ankaragücü'ne de gözdağı vermişti.

ekran-goruntusu-2023-12-14-212908.png

Gelişmelerin ardından cezaevine gönderilen Koca, Ankaragücü Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

"'ONURUMUZ FARUK KOCA' PANKARTI"

Ankaragücü taraftarları ise kötü hakem yönetiminden ve yaşanan olaylardan TFF'yi sorumlu tuttu. Bugün de sarı-lacivertli taraftarlar Tandoğan Tesislerinde bir araya gelerek Faruk Koca'ya destek verdi. Tesisler Ankaragücü pankartları ve Faruk Koca'ya destek pankartlarıyla donatıldı. Taraftar Koca için beste bile yaptı. 

ekran-goruntusu-2023-12-14-212857.png

Ankaragüçlü taraftarların hakem yumruklayan Koca'ya desteği spor camiasını da ikiye böldü. Bir grup bu eylemin şiddete övgü olduğunu savunarak taraftara tepki gösterirken, bir grup da yaşananların sorumlusunu federasyon ve hakemlerin kasıtlı kararları olduğunu savundu.