Yenilenmiş telefon nedir? Yenilenmiş telefon alırken nelere dikkat edilmeli?

Yenilenmiş telefon nedir? Yenilenmiş telefon alırken nelere dikkat edilmeli?

Akıllı telefon almak isteyenlerin online mağazalarda karşılaştığı en çok ibareden biri artık 'yenilenmiş telefonlar'. Peki yenilenmiş telefon ne demek?

Yenilenmiş telefonlar günden güne popüler hale gelmeye devam ediyor. Kozmetik ve yazılım açısından sıfır telefonlara denk olan yenilenmiş telefonlar, birçok kişi tarafından tercih edilebiliyor. Bununla birlikte yenilenmiş telefonu kullanmanın avantajı sadece uygun fiyatı değil, aynı zamanda telefon tüketimine sürdürülebilir bir yaklaşım da sunması.

ekran-goruntusu-2024-01-02-225204.png

Yenilenmiş telefonlar bazen kullanıcılar tarafından ikinci el telefonlar ile de karıştırılabiliyor. Oysa ki bir telefonun sıfır ayarına geri getirilmesi ile kullanılmış olması arasında fark var. Peki, yenilenmiş telefon ne demek?

ekran-goruntusu-2024-01-02-225217.png

YENİLENMİŞ (REFURBISHED) TELEFON NE DEMEK?

 

Yenilenmiş telefon arayan kişiler, “Refurbished” tanımlaması ile karşılaşıyor. Peki refurbished telefon ne demek? Refurbished; yenilenmiş telefonlar için kullanılıyor. Bu noktada cihaz, uzman teknisyenler tarafından yeniden sıfır ayarına getiriliyor. Çünkü yenilenmiş telefonlar; farklı sebeplerden firmalara geri dönen telefonların sıfır ayarına getirilmesi ile ortaya çıkıyor. Görsel, donanım ve yazılım açısından yeni gibi olan bu telefonlar, fiyat olarak da sıfır telefonlara oranla çok daha uygun oluyor. Yenilenmiş telefon fiyatlarının sıfır telefonlara göre cazip olması da onları avantajlı kılıyor. Vodafone; yenilenmiş telefonlar için garanti de sunuyor. Bu sayede garantili yenilenmiş telefon modelleri, Vodafone güvencesi altında oluyor. Garantili yenilenmiş telefon modelleri ile ilgili olarak, yenilenmiş telefon orjinal mi sorusu da akla geliyor. Refurbished telefonlar, orjinal kategorisindedir.

ekran-goruntusu-2024-01-02-225209.png

YENİLENMİŞ TELEFON ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

Yenilenmiş telefon alırken dikkat edilecek pek çok nokta var. Bunlardan öne çıkan detaylar şöyle:

  • Garanti sunulması, yenilenmiş telefon güvenilir mi sorusunun en güzel yanıtıdır. Bu nedenle Satın aldıktan sonra karşılaşacağınız sorunlar için teknik destek sunulmasına dikkat edebilirsiniz.
  • Kullanıcılar tercih yaparken en çok yenilenmiş telefon mu ikinci el mi ikilemi yaşanıyor. Garanti sunması ve fabrika kondisyonuna geri dönmüş olması ile yenilenmiş telefonlar öne çıkıyor. Ancak burada gerçek anlamda fabrika kondisyonunda yenilenmiş olmasına dikkat etmek gerek.
  • Güvenilir ve garanti firmadan almak da önemli.
  • Sıfır fiyatına çok yakın fiyatta olmaması da dikkat edilmesi gereken bir konu.