Evdeki küçük sinekleri uzaklaştırmanın yolu çok basit

Evdeki küçük sinekleri uzaklaştırmanın yolu çok basit

Evde bazen saksılardaki toprak nedeniyle küçük sinekler oluşabiliyor. Ancak canınızı sıkmaya hiç gerek yok. İşte evdeki küçük sineklerden kurtulmanın yolu...

Bitkilerin toprağında oluşan problemleri bertaraf edecek etkili yöntem, kibrit çöplerinde saklı. Bu sayede bitkileriniz sağlıklı bir şekilde büyümeye devam edecektir. Evin belirli bölgelerinde konumlanan bitkiler, daha temiz bir hava solumanızı sağlayacaktır.

EVDE OLUŞAN KÜÇÜK SİNEKLERDEN NASIL KURTULURUZ?

Çiçeklerin topraklarında oluşan bu sineklenmeyi kibrit çöpüyle bir çırpıda kökten halledebilirsiniz. Orta boy bir saksının dibine 4 veya 5 tane kibrit çöpü sapladığınızda sivrisinek probleminden kurtulabilirsiniz.

Saksınız büyüdükçe batırdığınız kibrit çöplerinin miktarı artmalıdır. Haftada 2 veya 3 defa kibrit çöplerini değiştirerek sinek probleminden kurtulabilirsiniz. Peki, kibrit nasıl sinekleri uzaklaştırıyor?

Kibritin içerisinde yer alan kükürt bileşeni su ile buluştuğunda çözünerek toprağa karışmaya başlar. Bu sayede yayılan kükürt sinek larvalarını yok ederek çoğalmasının da önüne geçebilir.