İbn-i Sina'nın gizli reçetesi ortaya çıktı! Kimse bilmiyordu! Öksürük krizini tek seferde kesiyor

İbn-i Sina'nın gizli reçetesi ortaya çıktı! Kimse bilmiyordu! Öksürük krizini tek seferde kesiyor

Aniden başlayan öksürük krizleri nefes aldırmayacak duruma gelirken, öksürük krizlerini hafifletecek kürü İbn-i Sina yıllar evvelden yazmış. İşte öksürüğü anında kesecek o karışım...

Uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yolu ‘doğru beslenme’ olduğunu belirtiyor. Grip ve üst solunum yolu hastalıklarının tavan yaptığı kış mevsiminde bu hastalıklardan korunmak için bazı koruyucu gıdalar tüketilmesini gerekiyor.

Bu kür öksürük probleminin yok olmasına yardımcı olurken aynı zamanda da balgamın atılmasını kolaylaştırıyor. 

İşte İbn-i Sina'nın yıllar evvel yazdığı öksürük ve balgam geçiren mucizevi kürü...

u.webp

İBN-İ SİNA ÖKSÜRÜK KÜRÜ

İbn-i Sina bağışıklığın sağlanması için solunum yolu hastalıkların önlenmesinin en iyi yol olduğunun altını çizmiştir. Ayrıca hazırladığı karışımlarla hemen hemen her hastalığa doğal ilaç yaptığı bilinen isim, en çok ise kuru incir ve zeytin yağı karışımını hastalara önermiştir. Bu tarifleri sigara balgam söktürücü ve covid-19 balgam söktürücü için kullananlar bile var...

Yine yapılan karışımın vücudun direncini attırdığını söyleyen ünlü tıpçıyı, günümüzdeki hastalıklara karşı araştırmalar yapan pek çok farklı bilim insanı da desteklemektedir.

En Keskin Balgam Söktürücü Tarifi

Malzemeleri neler?

-250 gram kuru incir

-1 litre zeytinyağı

Formülün hazırlanışı

Öncelikle incirleri iyice yıkayınız. Ardından küp küp kesiniz. Kestiğiniz incirleri bir kavanozun içerisine ekleyip zeytin yağını üzerine ilave ediniz. Sonra kavanozu 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza etmelisiniz. Beş gün sonrasında sabah, akşam olacak şekilde iki defa bu karışımından yiyebilirsiniz. Formül, hem astım hem de solunum yolu hastalıklarına karşı oldukça iyi gelecektir.

İbn-i Sina, bir avuç keten tohumunun kaynatılıp bal ile karıştırılmasını, bu kürün her sabah aç karna ve yatmadan evvel bir kaşık olacak ölçüde yenilmesini tavsiye ediyor. Omega 3 bakımından oldukça zengin bir bitki türü olarak da bilinen keten tohumu, bal ile karıştırıldığında bronşlara iyi geleceği düşünülüyor.

gp.jpg

İbn-i Sina öksürük şurubu tarifi... En iyi balgam söktürücü ilaç

KETEN TOHUMU VE BAL

Keten tohumunu biraz kavurun ve daha sonra bal ile yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı bir kavanozda saklayabilirsiniz. Bu karışımı, öksürüğünüz artmaya başladığında günde bir çay kaşığı olacak şekilde tüketebillirsiniz.

İbn-i Sina'nın kuru öksürük reçetesi

KETEN TOHUMU VE BAL

Keten tohumunu biraz kavurun ve daha sonra bal ile yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı bir kavanozda saklayabilirsiniz. Bu karışımı, öksürüğünüz artmaya başladığında günde bir çay kaşığı olacak şekilde tüketebilirsiniz.

İbn-i Sina balgam Söktürücü

Güçlü bir balgam söktürücü olan kantaron bitkisi aynı zamanda grip gibi rahatsızlıkların tedavisinde de etkin rol oynamaktadır. İshal rahatsızlığını dindirir, adet sancılarını hafifletir ve menopoz sıkıntılarına iyi gelir. Çay veya tentür şeklinde tüketilebilir.

 

İbn-i Sina'nın soğuk algınlığı tarifi

İbn-i Sina'nın öksürüğe karşı yüzyıl önce yazdığı kür hala tüketiliyor. İncir ve zeytinyağını buluşturan bu ikili nasıl yapılır? İbn-i Sina'nın öksürüğü bir çırpıda kesen 2'li karışımı! Doktor kapılarını aşındırmayacaksınız

2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı tarçın ve 2 yemek kaşığı sirkeyi bir fincanın içerisine karıştırıyoruz. Ardından üzerine 1 fincan kaynar su ekleyip, fazla soğumasına izin vermeden içiyoruz.

İbni Sina'nın boğaz ağrısı için tarifi

2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı tarçın ve 2 yemek kaşığı sirkeyi bir fincanın içerisine karıştırıyoruz. Ardından üzerine 1 fincan kaynar su ekleyip, fazla soğumasına izin vermeden içiyoruz.

Kuru öksürüğü anında ne keser?

Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.