Kaşık kaşık yoğurt tüketenler dikkat!

Kaşık kaşık yoğurt tüketenler dikkat!

Yoğurt, sağlığımız için her gün mutlaka tüketmemiz gereken besinler arasında. Ancak yoğurt tüketirken dikkat edilmeyen bir unsur, tüm faydasını yok ederek zarar çevirir. Bundan sonra yoğurdu sakın bu şekilde tüketmeyin...

Sağlığımızı korumak, güçlendirmek ve bazı hastalıklara şifa bulmak için, doğanın bize sunduğu sayısız besin mevcuttur. Bu besinler hem vitamin hem de mineral yüklü olduğundan sağlığımız için bir dizi yarar sunar.

Hem içerdiği zengin besin profiliyle hem de önemli bir probiyotik olan yoğurt da bunlardan biridir. Günlük olarak yoğurt tüketmek şart olsa da yoğurdun yanlış tüketimi, tüm faydasını yok ederek zarara dönüşebilir.

İşte yoğurt tüketiminde dikkat etmeniz gerekenler...

Yoğurt tüketirken dikkat!

Yoğurt genelde sağlıklı bir besin olarak bilinse de, aşırı tüketiminin bazı olumsuz etkileri olabilir. Yoğurt potasyum ve kalsiyum açısından zengin bir besin olduğundan aşırıya kaçmadan tüketmek gerekir. Çünkü günlük kalsiyum ve potasyum miktarını aşmak, sağlığımızı etkiler.

Fazla yoğurt tüketmek kalsiyum miktarını artıracağından, kemiklerde birikir ve kemik kırıkları riskini artırır. Öte yanda böbrek taşı oluşumunu da etkileyebilir. Fazla yoğurt tüketimi, erkeklerde prostat kanseri riskini artırabilir.

Ayrıca kan pıhtılaşma sorunlarına neden olabilir. Aynı zamanda fazla yoğurt tüketimi protein miktarını artıracağından, kandaki kolesterol seviyelerini ve üre asit seviyelerini yükseltir.

Bu da karaciğer, böbrek ve kalp-damar hastalıkları açısından riski beraberinde getirir. Yoğurdun içinde bulunan doymuş yağ ve kolesterol miktarı da dikkate alınmalıdır.

Yoğurt aşırı miktarda tüketildiğinde bu yağlar kalp sağlığını olumsuz etkiler. Fazla yoğurt tüketimi kolesterol seviyelerini artırırken ayrıca, yoğurtta bulunan laktoz miktarı sindirim sorunlarına yol açabilir.