Sağlıklı zayıflamanın anahtarı: Godart'ın önerdiği sıra dışı 4 lezzet!

Sağlıklı zayıflamanın anahtarı: Godart'ın önerdiği sıra dışı 4 lezzet!

Godart'ın kilo kontrolü formülüyle tanışın! Lezzetli zayıflama için elma, kereviz ve kırmızı orman meyveleriyle buluşun. Nişastasız sebzelerle tok kalmanın sırrını keşfedin! Sağlıklı yaşam, Godart'ın önerileriyle bir adım daha yakın...

Beslenme uzmanı Aneequa Godart, 4 Mart Pazartesi Dünya Obezite Günü'nde kilo kontrolüne dikkat çekerek belirli meyve ve sebzelerin tüketilmesinin kilo verme ve uzun süre tok hissetmeye yardımcı olabileceğini vurguladı.

Obezitenin Amerikalıların %41'ini etkilediğini belirten Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, obezitenin tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve bazı kanserler gibi kronik tıbbi sorunlara yol açabileceğini belirtti.

Beslenme uzmanı Aneequa Godart, kilo kontrolü için önerdiği dört yiyeceği şu şekilde sıralıyor:

 

Kereviz

 

elma2.jpg

 

 

 

Düşük kalorili ve 'negatif kalori' etkisiyle kiloyu uzak tutabilir. Antioksidanları iltihapları azaltabilir ve kanseri önlemede yardımcı olabilir.

Elma

elma1.jpg

Yüksek lif içeriği ile tok hissettirir, iştahı kontrol etmeye yardımcı olur. Diyet lifi ve pektin açısından zengin bir seçenektir.

Kırmızı Orman Meyveleri

elma3.jpg

Çilek, yaban mersini ve ahududu gibi düşük şeker, yüksek antioksidan ve lif içeriğiyle tatlı isteğini kontrol etmek için idealdir.

Nişastasız Sebze

elma5.jpg

Lif ve su içeriği yüksek olan sebzeler (brokoli, karnabahar, salatalık), tok hissetmeye katkıda bulunabilir.