Sırt ağrısını geçiren ot bulundu

Sırt ağrısını geçiren ot bulundu

Sırt ağrısına iyi gelen ot ortaya çıktı. Bu ot sayesinde sırt ağrılarınızdan kurtulacaksınız.

Sırt ağrısına iyi gelen ot bulundu. İnsanların korkulu rüyası olan sırt ağrısına iyi gelen otun şeytan pençesi olduğu ortaya çıktı.

ekran-goruntusu-2024-02-29-193716.png

ŞEYTAN PENÇESİ OTU NE İŞE YARAR?

Şeytan pençesi otu; Afrika kıtasının güney bölümlerinde ağrıyı hafifletmek, ateşi düşürmek ve sindirimi canlandırmak amacıyla yüzyıllardır kullanılmaktadır.

Kökleri ve ikincil kökleri acı bir tada sahiptir ve bu acı bileşenler vücudun daha fazla tükürük ve mide özsuyu salgılamasına, sindirimin güçlenmesine, gazın ve şişliğin azalmasına yol açar.

ekran-goruntusu-2024-02-29-193728.png

Araştırmalar ilk olarak bitkinin ağrı kesici özelliğine ve etkili anti enflamatuvar faaliyetine odaklanmıştır.

Şeytan pençesinin ana bileşenlerinden biri vücutta ağrıyı ve iltihabı tetikleyen kimyasalları engelleyen bir glikozit olan harpagositlerdir.

ekran-goruntusu-2024-02-29-193731.png

SIRT AĞRISI NEDİR?

Sırt ağrısı, sırtta bulunan kasların gerilmesi sonucunda, özellikle stres, yorgunluk, ağır kaldırma, klimaya maruz kalma gibi nedenlerle ortaya çıkan ve bazı hastalıkların belirtisi olarak da görülebilen ağrı çeşididir.

C harfi şeklinde bulunan boyun omurgası düzleştiğinde omuz ve sırta giden sinirler sıkışarak baskı altında kalır. Bu baskıyla kaslar gelir ve sırt ağrıları meydana gelir.