Uykusuz gecelere son! Prof. Dr. Canan Karatay'dan huzursuz bacak sendromuna çözüm reçetesi

Uykusuz gecelere son! Prof. Dr. Canan Karatay'dan huzursuz bacak sendromuna çözüm reçetesi

Uykusuz geceler, sürekli hareket etme isteği ve yorgunluk... Ünlü doktor Prof. Dr. Canan Karatay, huzursuz bacak sendromunun nedenlerini ve etkili çözüm yollarını açıklıyor. Detaylar haberimizde!

d4.jpgVücutta kronik kas ve bel ağrılarıyla birlikte gece ayaklarda yanma ve kramplar gibi rahatsızlıklar yaşam kalitesini düşürebilmektedir. Bu tür belirtilerin altında yatan bir hastalığın olabileceğini belirten Karatay, temel nedenin bulunması gerektiğini vurgulamaktadır.

d3.jpg

Huzursuz bacak sendromunun temelinde hormonal dengesizliklerin olduğunu ifade eden Karatay, bunun genellikle vitamin, mineral, yağ ve sağlıklı protein eksikliklerinden veya hormonal dengesizliklerden kaynaklandığını belirtmektedir. Ancak bu durumun düzeltilebileceğini ve kontrol altına alınabileceğini vurgulamaktadır.

d6.jpg

Beslenme düzeninde yapılan değişikliklerin vücuttaki olumsuzlukları iyileştirebileceğini hatırlatan Karatay, tükettiğimiz besinlerin bir nevi ilaç olduğunu vurgulamaktadır.

d5.jpg

Prof. Dr. Canan Karatay, neredeyse tüm ağrıların giderilmesi için kelle paça veya kemik suyu tüketilmesini tavsiye etmektedir. Kelle paçanın kronik ağrı problemlerini bile iyileştirebilecek etkilere sahip olduğunu belirten ünlü doktor, içeriğine dikkat edilmesi gerektiğini önermektedir.